بروساژ دندان چیست و چه کاربردی دارد؟

بروساژ

بروساژ دندان روش تکمیلی برای جرم‌گیری دندان به شمار می‌رود. این روش بعد از رفع پلاک‌ها و جرم‌ها از روی دندان انجام می‌شود.

سلامت دندان‌ها، یکی از مهم‌ترین عوامل موثر در سلامت کلی بدن انسان است. دندان‌های صاف، سالم، براق و بدون لک، اثر زیادی بر تقویت واقعی اعتماد به نفس دارند. یکی از راه‌های رسیدن به لبخندی درخشان و جذاب، بروساژ دندان و یا پولیش دندان است.

در بسیاری از روش‌های دندانپزشکی، بروساژ را پس از جرم گیری دندان یا به عنوان آخرین مرحله از معاینه معمول دندانپزشکی ارائه می‌دهند.

در این مقاله قصد داریم تا بدانیم بروساژ چیست و چه کاربردی دارد و در ادامه با مزایای این درمان دندانپزشکی نیز آشنا خواهیم شد.

فهرست محتوا

بروساژ دندان چیست؟

دندان‌های ما در طول روز در تماس با مواد غذایی گوناگون هستند. بسیاری از افراد توجه کافی به تمیزکردن اصولی دندان‌های خود ندارند و ممکن است تنها یک بار در شب و آن‌ هم به صورت سطحی، از مسواک استفاده کنند.

به علاوه اکثر مردم از نخ دندان نیز که یک روش مهم برای تمیز کردن و حفظ بهداشت دندان‌ها است، استفاده نمی‌کنند.

در این شرایط جرم‌ها روی دندان ایجاد می‌شوند و به مرور رنگ دندان را عوض می‌کنند بروساژ دندان که گاهی اوقات پولیش دندان نیز نامیده می‌شود، روشی است که دندانپزشک برای حفظ سلامت و زیبایی دندان‌ها از آن استفاده می‌کند.

کاربرد بروساژ دندان

این روش برای این اهداف استفاده می‌شود:

  • صاف کردن سطح دندان‌ها
  • پاک کردن لکه‌ها
  • خلاص شدن از شر پلاک‌ها
  • براق و تمیز کردن دندان
  • جلوگیری از بیماری و تحریک لثه

در جلسات دندانپزشکی، متخصص بهداشت ابتدا دندان‌های شما را تمیز کرده و پلاک‌های تجمع یافته را از بین می‌برد. به این فرآیند جرمگیری دندان می‌گویند.

پس از تمیز شدن دندان‌ها، در نهایت، دندان‌های شما را با استفاده از روش‌های بروساژ جلا می دهد تا از شر هرگونه پلاک ماندگار بر روی دندان‌ها خلاص شوید.

بروساژ دندان چگونه انجام می‌شود؟

پولیش دندان یک روش دندانپزشکی بدون درد است و چون یک درمان سطحی است، بیماران در هنگام انجام آن دردی را حس نخواهند کرد.

این فرآیند توسط وسیله‌ای پلاستیکی که سر آن یک غلطک دارد، انجام می‌شود. با استفاده از این غلطک، خمیر پروفی بر روی دندان‌ها زده می‌شود تا هر گونه آثار جرم و رنگ‌گرفتگی از روی دندان‌ها کاملا تمیز شود.

خمیرهای پروساژ دندان را خمیرهای پروفی نیز می‌نامند که مخفف پروفیلاکسی است که به اثرات پیشگیرانه و پیشگیری کننده از بیماری و همچنین تمیزکنندگی و پولیش دندان دارد.

این ماده برای از بین بردن لکه‌های سطحی به کار می‌رود. به علاوه خمیر پروفی، همچنین می‌توانند یک سطح صاف و صیقلی را بر روی دندان‌ها ایجاد کرده و به آن‌ها درخشندگی خود را بازگردانند.

 ایرفلو یکی از روش های نوین جرم گیری دندان هاست. در این ویدئو نحوه جرم گیری دندان با فشار آب را مشاهده می کنید.

انواع بروساژ دندان

روش‌های بروساژ دندان را می‌توان به چهار نوع تقسیم کرد. در ادامه ۴ نوع این درمان تکمیلی دندانی را بررسی خواهیم کرد.

۱. بروساژ درمانی

در برخی موارد، جراحی دندان، سمنتوم دندان را که لایه بافت سختی است که ریشه دندان را می پوشاند، نمایان می‌کند. صیقل دادن این نواحی به حذف میکرو فلورا و اندوتوکسین‌های ناشی از تجمع باکتری در آن قسمت کمک می‌کند.

۲. بروساژ زیبایی

این روش که همچنین به عنوان پولیش کرونال نیز شناخته می‌شود، در واقع یک روش کاملاً زیبایی نیست  هدف این نوع از بروساژ، از بین بردن پلاک و لک از روی دندان است. این روش به استفاده از خمیرهای ساینده برای ایجاد رنگ سفید براق و بازتابنده متکی است.

۳. بروساژ سطحی

یک عمل دندانپزشکی صرفاً زیبایی است و زمانی انجام می‌شود که دندانپزشکان بر صیقل دادن تاج دندان‌ها تمرکز می‌کنند.

۴. بروساژ انتخابی

در این روش از پولیش برای از بین بردن هرگونه لک یا تغییر رنگ باقی مانده پس از جرم‌گیری و سایر روش‌های تمیز کردن دندان استفاده می‌شود.

علت فاصله افتادن بین دندانهای کودکان و بزرگسالان را در این مقاله مطالعه کنید.

مزایای بروساژ دندان

بروساژ دندان به از بین بردن پلاک دندان کمک می‌کند. تحقیقات نشان می دهد که این روش زیبایی و درمانی برای دندان، مانع ابتلا به بیماری لثه نمی‌شود، اما افرادی که پولیش را انجام داده‌اند، باکتری کمتری در دهان خود دارند که این موضوع می‌تواند از ابتلای این افراد به بیماری‌های لثه و نیز دندان در آینده پیشگیری کند.

۱. از بین بردن باکتری‌های دهان

همه افراد همیشه باکتری در دهان خود دارند، اما برخی از انواع این باکتری‌ها باعث ایجاد حفره در دندان‌ها می‌شود.

این باکتری‌ها همانطور که رشد می کنند، ماده چسبنده‌ای به نام بیوفیلم ایجاد می‌کنند. این ماده از آن‌ها محافظت کرده و به رشد آن‌ها کمک می‌کند. این بیوفیلم در واقع همان پلاک روی دندان شماست.

بیماری لثه که پریودنتیت نامیده می‌شود، زمانی رخ می‌دهد که باکتری‌ها، غذا یا پلاک‌ها در زیر لثه قرار بگیرند و به درستی درمان نشوند. این موضوع می‌تواند منجر به از دست دادن سلامت لثه، دندان و استخوان‌های فک شود.

حفظ سلامت دهان و دندان‌ها در گرو حذف منظم بیوفیلم  و یا همان جرم‌های دندانی است. شما می‌توانید برای جلوگیری از ایجاد این نوع جرم، علاوه بر دو بار مسواک زدن در روز و تمیز کردن منظم  دندان‌ها، از بروساژ دندان نیز استفاده کنید.

۲. زیبایی و درخشندگی دندان‌ها

در جواب این پرسش که مزیت بزرگ بروساژ چیست و چه کاربردی دارد، می‌توان به زیبایی دندان‌ها اشاره نمود. بروساژ دندان بیشتر جنبه زیبایی دارد.

پودرهای مورد استفاده در این روش دندانپزشکی، می‌توانند لکه‌ها را از روی دندان‌های شما پاک کنند و دندان‌های شما را سالم و تمیز نشان دهند.

بروساژ می‌تواند لکه‌های ناشی از مصرف قهوه، چای و سیگار کشیدن را از بین ببرد و به دندان‌ها حالت براق و درخشنده‌ای بدهد.

اما برخی از لکه ها در داخل دندان هستند و پولیش آنها را از بین نمی برد. این لک‌ها ممکن است با رشد دندان‌های اتفاق بیفتند و می‌توانند ناشی از موارد زیر باشند:

  • مصرف آنتی بیوتیک‌ها
  • عفونت‌های خاص
  • بیماری‌های ارثی
  • رسوبات کلسیم

در صورت استفاده از ترمیم‌های زیبایی مانند لمینت سرامیکی دندان، کامپوزیت ونیر و … خمیرهای پولیش برای بروساژ نباید استفاده شود.

موارد احتیاط بروساژ 

پولیش دندان یک روش کاملاً ساده است و معمولا خطری ندارد. البته برخی از شرایط دندانی ممکن است به روش پولیش ملایم‌تری نیاز داشته باشند. پولیش به طور کلی برای همه افراد درمانی ایمن در نظر گرفته می‌شود.

اما اگر کسی دندان‌های بسیار حساسی دارد، ممکن است بروساژ نرم توصیه شود زیرا تهاجمی کمتری دارد. همچنین اگر بیمار دارای فرسایش شدید یا ساییدگی قبلی روی دندان‌های خود باشد، همچنین ممکن است از این روش درمانی به صورت محدود استفاده شود.

در موارد زیر نیز بهتر است از خمیرهای پولیش برای بروساژ استفاده نشود:

  • التهاب لثه حاد یا پریودنتیت
  • ترمیم‌های زیبایی مانند استفاده از سرامیک، کامپوزیت و یا چینی برای تثبیت دندان یا به عنوان ایمپلنت دندان
  • آلرژی به ساینده یا محلول مورد استفاده
  • حفره‌ها یا مشکلات مینای دندان
  • سطح کلسیم پایین دندان‌ها
  • دندان‌های تازه درآمده
  • حساسیت دندانی
  • مشکلات تنفسی

بروساژ به تنهایی از پوسیدگی دندان جلوگیری نمی‌کند مگر این که بخشی از یک روال تمیز کردن باشد که همراه با جرم گیری در مطب دندانپزشکی انجام شود.

دندانپزشکان توصیه می‌کنند تا این روش درمانی هر ۶ ماه یک بار انجام شود. البته هیچ دو بیماری مشابه نیستند و برای کسانی که پلاک‌ها سریع‌تر تجمع می‌یابند، مشکلات پریودنتال یا بیماری پریودنتال دارند، ممکن است پولیش هر ۲ ماه یک بار توصیه شود.

مراقبت‌های پس از بروساژ

پس از انجام روش درمانی بروساژ، باید به دهان و دندان‌های خود زمان بدهید تا بهبود پیدا کنند. دندانپزشک یا متخصص بهداشت دستورالعمل‌های خاصی را پس از اتمام کار به شما می‌دهد.

اما به طور کلی، باید حداقل ۳۰ دقیقه پس از انجام این فرآیند از خوردن و آشامیدن خودداری کنید. تا سه روز بعد، انتظار کمی درد لثه را داشته باشید. برای تسکین این گونه از دردهای دهانی می‌توانید از ایبوپروفن، استامینوفن یا سایر داروهای مسکن بدون نسخه استفاده نمود.

چرا تمیز کردن و براق کردن دندان‌ها، مهم است؟

وقتی لایه‌هایی از پلاک روی دندان‌ها ایجاد می‌شود، سخت می‌شوند و ماده معدنی سختی به نام تارتار را تشکیل می‌دهند.

متخصص دندانپزشکی شما ممکن است از آن به عنوان جرم یاد کند. این محیط محل زندگی مناسبی برای باکتری‌ها است و این رشد و نمو ممکن است باعث ایجاد بیماری‌های دندانی شوند.

در طول جلسات دندانپزشکی، متخصص بهداشت دندان، این جرم‌های دندانی را با روشی به نام «اسکالین» از بین می‌برد. پس از تراشیدن این جرم سخت با وسایل مخصوص، که به مرحله جرمگیری نیز معروف است، متخصص، دندان‌ها را جلا می‌دهد.

این مرحله که بعد از جرمگیری انجام می‌شود، بروساژ نامیده می‌شود. این فرآیند می‌تواند لکه‌های سطحی روی دندان‌ها را از بین ببرد و آن‌ها را براق و صاف کند. بروساژ و یا پولیش دندان، در درمان پیشگیرانه دندانپزشکی نقش نهایی را ایفا می‌کند.

ایمپلنت دیجیتال دندان یکی از شگفتی های دندانپزشکی مدرن است.

جمع بندی

در این مقاله بررسی کردیم که بروساژ چیست و چه کاربردی دارد. پولیش دندان شامل صاف کردن و ساییدن سطوح دندان‌ها است تا ظاهری جذاب و براق به آنها بدهد.

این روش که اغلب به دنبال روش‌های دیگر برای از بین بردن پلاک دندانی انجام می‌شود، می‌تواند شما را از شر لکه‌های بیرونی روی دندان‌ها، یعنی آن‌هایی که ناشی از عادات بد دندانی هستند، خلاص کند.

این درمان معمولا پس از جرم گیری کامل دندان‌ها و توسط دندانپزشک انجام می‌شود. بروساژ دندان زمانی جزء استاندارد هر جرمگیری بود، اما توصیه‌های فعلی دندانپزشکی این است که به صورت انتخابی انجام شود.

بروساژ دندان همچنین اگر به صورت اصولی انجام شود، به از بین بردن پلاک‌های دندانی که منجر به مشکلات لثه می‌شود کمک کرده و نیز از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند.

منبع : دکتر نوشین نصیری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا عبارت زیر را پاسخ دهید *

نوشته های مشابه