اول دنت | جامع ترین بانک دریافت خدمات پزشکی 02122902834
جستجوی
پیشرفته
  1. خانه
  2. 9 روش مختلف برای جلوگیری از پوسیدگی دندان
جلوگیری از پوسیدگی دندان

9 روش مختلف برای جلوگیری از پوسیدگی دندان

فهرست مطالب

چه چیزی باعث پوسیدگی دندان می شود؟ چگونه پیشگیری کنیم؟

پوسیدگی دندان می تواند به دلیل بی توجهی به تمیز کردن دهان و دندان، محتوای بزاق یا شرایط متفاوت ایجاد شود. اگر این مشکل درمان نشود باعث درد شدید می شود. باکتری های تشکیل شده در دهان عامل اصلی پوسیدگی دندان هستند. با این حال، باقی مانده اسید و مواد غذایی نیز از عوامل پوسیدگی  هستند. در ادامه مقاله توضیح خواهیم داد که پوسیدگی دندان چه مشکلاتی ایجاد می کند ، چه علائمی دارد و چگونه درمان می شود.

پوسیدگی دندان در چه افرادی شایع است؟

به خصوص غذاهای کربوهیدرات دار و قتدی یکی از عوامل اصلی ایجاد پوسیدگی دندان است. به همین دلیل، پوسیدگی دندان در افرادی که از رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات و قند استفاده می کنند، شایع تر است. در بین این افراد کسانی که از تمیز کردن دندان غافل می شوند مشکل پوسیدگی را بسیار بیشتر تجربه می کنند.

کاهش ترشح بزاق در دهان و خشکی دهان نیز می تواند باعث پوسیدگی شود. زیرا بزاق یکی از عوامل اصلی است که از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند. کاهش میزان ترشح بزاق باعث آسیب پذیری بیشتر دندان ها در برابر باکتری ها می شود. در نتیجه کسانی که بیماری هایی دارند که میزان بزاق را کاهش می دهد یا کسانی که از داروهایی استفاده می کنند که این مشکل را ایجاد می کند اغلب با مشکل پوسیدگی دندان مواجه می شوند.

پوسیدگی یکی از مشکلات رایج در افرادی است که عادت به جویدن اجسام سخت دارند. گاز گرفتن اجسامی مانند مداد به مرور زمان باعث سایش دندان ها می شود. در این مورد، پوسیدگی ممکن است شروع شود. در نهایت می توان گفت افرادی که به طور منظم دهان و دندان خود را تمیز نمی کنند، دچار پوسیدگی دندان می شوند.

علائم پوسیدگی دندان چیست؟

به طور کلی می توان علائم پوسیدگی دندان را می توان به شرح زیر فهرست کرد

  1. حساسیت دندان
  2. سوزن سوزن شدن دندان ها در تماس با غذاهای سرد یا گرم
  3. شکایت از درد خفیف، متوسط ​​یا شدید
  4. وجود لکه های خاکستری، قهوه ای یا سیاه روی سطح دندان
  5. درد هنگام گاز گرفتن یا جویدن
  6. سوراخ روی سطح دندان

البته نمی توان گفت که علائم فوق با شروع پوسیدگی نیز مشاهده می شود. به خصوص درد بعد از رسیدن پوسیدگی دندان ها به حد معینی تجربه می شود. به همین دلیل، اگرچه پوسیدگی  شروع شده است، اما علائم ذکر شده در بالا ممکن است در دوره اولیه دیده نشود.

3 6

پوسیدگی دندان چگونه درمان می شود؟

درمان‌هایی که می‌توانند در صورت داشتن مشکل پوسیدگی دندان ترجیح داده شوند را می‌توان در 4 عنوان اصلی دسته‌بندی کرد.

پر كردن دندان

بافت پوسیده از دندان خارج می شود و در عوض قسمت از دست رفته دندان با مواد پرکننده تکمیل می شود. به این ترتیب مشکل بیمار برطرف شده و دندان عملکرد سابق خود را باز می یابد.

تاج

گاهی اوقات پوسیدگی دندان می تواند به مراحل بسیار پیشرفته برسد. در این صورت نیاز است که بافت زیادی از دندان برداشته شود. به دلیل این که برای مواد پرکننده امکان پشتیبانی کافی وجود ندارد، تاج به کار می‌رود. این روش به این صورت است که اطراف دندان را با ساختار خاصی احاطه می کنند. پس از عمل، یک تاج کاملا طبیعی به دندان چسبانده می شود.

درمان کانال ریشه

اگر پوسیدگی دندان به عصب دندان رسیده باشد، درمان ریشه لازم است. هدف از این درمان حفظ ریشه دندان و بازیابی عملکرد دندان است.

درمان پیشگیرانه

فلوراید تراپی را می توان در دوره اولیه پوسیدگی توسط دندانپزشک در ناحیه مورد نظر اعمال کرد. با این درمان مینای دندان تقویت شده و پیشرفت پوسیدگی متوقف می شود. در دوره های بعدی کنترل های منظمی انجام می شود و ادامه یا عدم ادامه پوسیدگی مشاهده می شود.

چه چیزی باعث پوسیدگی دندان می شود؟

البته پوسیدگی دندان یک بیماری دندانپزشکی است که باید درمان شود. در صورت عدم درمان، مشکلاتی که بیماران تجربه می کنند ممکن است حتی بیشتر شود. به خصوص درد شدید می تواند بر زندگی روزمره، زندگی اجتماعی و حتی زندگی کاری بیماران تأثیر منفی بگذارد. بنابراین هرگز نباید از پوسیدگی غافل شد و درمان آن باید در اسرع وقت انجام شود.

  1. کیفیت زندگی بیمار تحت تأثیر قرار می گیرد
  2. بوی بد در دهان ایجاد می شود
  3. ممکن است عفونت ایجاد شود و چرک در اطراف دندان جمع شود
  4. ممکن است در گاز گرفتن و جویدن غذا مشکل شدیدی وجود داشته باشد

در این مرحله سوالی که به ذهن متبادر می شود احتمال بهبودی خود به خودی کبودی است. با این حال، چنین وضعیتی از نظر پزشکی امکان پذیر نیست. نباید فراموش کرد که تنها راه رهایی از پوسیدگی ، درمان است. هرچه درمان زودتر شروع شود، روند درمان کوتاه‌تر خواهد بود.

آیا پوسیدگی دندان ژنتیکی است؟

همه پوسیدگی های دندان منشا ژنتیکی ندارند. با این حال، پوسیدگی می تواند به صورت ژنتیکی نیز رخ دهد. بنابراین، تمیز کردن و مراقبت از دهان و دندان برای افرادی که از نظر ژنتیکی مستعد پوسیدگی هستند بسیار مهمتر است. این افراد هرگز نباید از معاینات معمول دندانپزشکی خود غافل شوند.

3 6

چگونه از پوسیدگی دندان جلوگیری کنیم؟

به طور کلی، پوسیدگی دندان یک بیماری قابل پیشگیری است. بی توجهی به نظافت دهان و دندان را می توان پیش نیاز پیشگیری از پوسیدگی دانست. برای جلوگیری از پوسیدگی دندان می توان نکاتی را که باید در نظر گرفته شود به شرح زیر برشمرد:

  • دندان ها را باید 3 بار در روز مسواک زد و بین دندان ها را با نخ دندان تمیز کرد.
  • مسواک زدن دندان ها به خصوص قبل از خواب در شب و بعد از مصرف غذاهای شیرین بسیار مهم است.
  • یک رژیم غذایی متعادل و سالم باید ایجاد شود
  • شستشوی دهان باید در طول روز با دهانشویه توصیه شده توسط دندانپزشک انجام شود.
  • مصرف منظم آب باید مورد توجه قرار گیرد.
  • غذاهای حاوی کلسیم بالا باید به برنامه غذایی اضافه شوند.
  • غذاهای سفت مانند آجیل یا گردو هرگز نباید با دندان شکسته شوند.
  • از عاداتی مانند گاز گرفتن مداد باید اجتناب کرد.
  • بررسی های معمول سلامت دهان و دندان هرگز نباید قطع شود.

1 8

چگونه از پوسیدگی دندان در نوزادان جلوگیری کنیم؟

مشکل پوسیدگی دندان نوزادان باید جدی گرفته شود. برای جلوگیری از آن، موارد زیر باید در نظر گرفته شود:

  • تمیز کردن دندان ها باید از 6 تا 8 ماهگی نوزاد شروع شود.
  • تمیز کردن دندان ها را می توان با یک پارچه تمیز انجام داد.
  • در آینده می توان از مسواک نرم استفاده کرد.
  • در صورت پوسیدگی دندانها باید به دندانپزشک مراجعه کرد.

می توانید سوالات خود را در مورد این موضوع در قسمت نظرات بنویسید.

اشتراک گذاری

نوشته های مشابه

دیدگاه خود را درج کنید