یک مطالعه جدید توانایی میکروبیوم روده انسان برای هضم صمغ زانتان را بررسی می کند( یک ماده غذایی که در بسیاری از غذاهای فرآوری شده یافت می شود).
اگر از خوانندگان برچسبهای مواد غذایی هستید، احتمالاً با مادهای به نام صمغ زانتان در همه چیز از ماست گرفته تا محصولات پخته و سس سالاد مواجه شدهاید. صمغ زانتان معمولاً به غذاهای فرآوری شده اضافه می شود، غذاهایی که از حالت طبیعی خود تغییر یافته اند . به دلیل توانایی منحصر به فردش در ایجاد چسبناکی بیشتر مایعات، اغلب به عنوان غلیظ کننده استفاده می شود.
به نظر می رسد پردازش زانتان توسط یک میکروب هدایت می شود، یک باکتری از خانواده Ruminococcaceae، که کربوهیدرات های موجود در صمغ زانتان را تجزیه می کند. یک باکتری روده متفاوت به نام Bacteroides intestinalis از کربوهیدرات های کوچکتر آزاد شده توسط باکتری Ruminococcaceae تغذیه می کند.
مصرف باکتریایی صمغ زانتان به احتمال زیاد منجر به تولید اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه می شود که در سلامت روده نقش دارند و می توانند در کل کالری دریافتی نقش داشته باشند.
صمغ زانتان و از بین باکتری دهان و دندان
علاوه بر این، نشانههای ژنتیکی این باکتریهای روده در نمونههای میکروبیوم افراد کشورهای غیرصنعتی نسبتاً وجود ندارد، که نشان میدهد مصرف گسترده این افزودنی غذایی ممکن است به طور فعال میکروبیوم روده را تغییر دهد.
این تیم همچنین دریافتند که میکروبیومهای موش قادر به پردازش صمغ زانتان هستند، که ممکن است به این معنی باشد که توانایی پردازش این ماده ممکن است تا حدی در روده پستانداران وجود داشته باشد.
Ostrowski می گوید: “در حالی که زانتان به طور کلی ایمن در نظر گرفته می شود، نتایج ما نشان می دهد که مصرف گسترده آن ممکن است میکروبیوم های ما را برای باکتری هایی که آن را مصرف می کنند غنی کند. مطالعه ما اولین گام در درک این است که چگونه مواد غذایی جدید می توانند میکروبیوم های ما را تغییر دهند.
این ممکن است به ویژه برای افرادی که مقادیر بالاتر از حد متوسط صمغ زانتان مصرف میکنند، مانند افراد مبتلا به بیماری سلیاک و کسانی که از رژیمهای غذایی بدون گلوتن پیروی میکنند، مهم باشد.