ارتودنسی لینگوال

لینگوال

ارتودنسی لینگوال یا ارتودنسی مخفی یکی از روش‌های ارتودنسی نامرئی به شمار می رود. براکت در ارتودنسی لینگوال عمدتاً شبیه به براکت های معمول است با این تفاوت که در پشت دندان‌ها قرار می‌گیرد، به این ترتیب اطرافیان متوجه نمی شوند بیمار تحت درمان ارتودنسی است.

در ادامه، درباره انواع ارتودنسی لینگوال یا پنهانی، مزایا و مشکلات استفاده از سیستم لینگوال و همچنین قیمت ارتودنسی لینگوال صحبت خواهیم کرد.

 

فهرست عناوین

ارتودنسی لینگوال چیست؟

کلمه ی لینگوال (lingual) به معنی زبانی یا وابسته به دهان است. گاهاً به ارتودنسی لینگوال، ارتودنسی زبانی هم می گویند.

در واقع در ارتودنسی لینگوال ، براکت های ارتودنسی از پشت روی دندان چسبانده می شود و دید از جلو وجود ندارد ؛ این درمان برای افرادی خاص که در موقعیت های اجتماعی نمی خواهند براکت ها دیده شوند مورد استفاده است. به همین دلیل به این نوع ارتودنسی، ارتودنسی مخفی یا ارتودنسی پنهان هم می گویند.

شکی نیست که داشتن لبخندی زیبا و جذاب ارزش تحمل ناراحتی زودگذر را دارد.

علی رغم بهبود چشمگیری که ارتودنسی به دست می‌دهد، برخی به دلیل جلب توجه احتمالی و شرمساری از دیده شدن سیم‌ها و بریس در شروع درمان، نسبت به درمان آن تردید دارند، ارتودنسی لینگوال راه‌ حل مناسبی برای این افراد است.

در هر حال برای تعیین روش ارتودنسی مناسب باید به متخصص ارتودنسی مراجعه کرد. زیبایی و رضایت حاصل از ارتودنسی، چه آشکار چه مخفی، ارزش آن را دارد تا سختی‌ها را به جان بخریم.

 

ارتودنسی مخفی

 

دکتر قریشی متخصص ارتودنسی در زمینه انواع درمان‌های ارتودنسی، از جمله ارتودنسی لینگوال تخصص دارند.

ارتودنسی لینگوالی ارائه شده توسط دکتر قریشی، نسل پیشرفته‌ای از ارتودنسی است که کاملاً پشت دندان‌ها پنهان می‌شود ؛ به این ترتیب براکت لینگوال (زبانی) برخلاف براکت یا پلاک ثابت مشخص نیست و توجه اطرافیان را جلب نمی‌کند.

 

مزایای ارتودنسی پشت دندانی

مزیت اصلی ارتودنسی لینگوال مخفی بودن آن است ، تنها در صورتی که فردی با دقت و موشکافی به داخل دهان نگاه کند، اگر بریس روی دندان‌های پایین باشد، ممکن است متوجه آن بشود ، در هر حال ارتودنسی لینگوال به راحتی قابل تشخیص نیست.

بنابراین اگر تن به ارتودنسی نمی‌دهید، چون به نظرتان با پلاک و سیم کشی در دهان داشتن مایه تمسخر اطرافیان می‌شوید، ارتودنسی لینگوال یا ارتودنسی مخفی نقطه پایانی را بر نگرانی‌های شما خواهد گذاشت.

 

افراد مناسب برای انجام ارتودنسی لینگوال

بهترین و در واقع یگانه روش تعیین مناسب بودن ارتودنسی از پشت دندان مراجعه به متخصص ارتودنسی و مشاوره با ایشان است.

در مجموع اکثر بزرگسالان و نوجوانان کاندیدای ایده‌آل این نوع ارتودنسی مخفی محسوب می‌شوند.

برخی متخصصان بیان کرده‌اند که بایت (قرار گرفتن دندان‌ها روی یکدیگر) باید در وضعیت مناسبی باشد.

همپوشانی شدید دندان‌ها (اور بایت عمودی عمقی) هنگام جویدن یا روی هم گذاشتن دندان‌ها، نیروهای شدیدی را به براکت‌ها وارد می‌کند و آنها را به جلو می‌راند.

 

مراحل ارتودنسی لینگوال

 

مراحل ارتودنسی لینگوال

چون ارتودنسی لینگوال پشت دندان‌ها (در سمت زبان و کام) و نه جلوی دندان‌ها قرار می‌گیرد، جایگزین مناسبی برای افرادی به شمار می‌رود که می‌خواهند بدون جلب توجه و دیده شدن بریس‌ها دندان‌ها را مرتب کنند.

مرحله اول ارتودنسی لینگوال قالب گیری از دندان‌ها و ارسال قالب به لابراتوار است تا براکت دقیقاً متناسب با وضعیت دندان‌ها و اندازه فک بیمار ساخته شود.

متخصص ارتودنسی پس از تهیه براکت بعد از حدود ۶ هفته با استفاده از سیمان بریس‌ها را روی سطح داخلی دندان‌ها می‌چسباند.

در ارتودنسی لینگوال نیز مانند روش‌های قدیمی‌تر فشار ملایم اما مداومی بر دندان‌ها وارد می‌شود تا دندان‌ها به آهستگی به سمت موقعیت مناسب جابجا شوند.

 

انجام ارتودنسی لینگوال

 

چنانچه تمایل به انجام ارتودنسی لینگوال دارید، در اولین فرصت به کلینیک تخصصی ارتودنسی دکتر قریشی مراجعه کنید.

ایشان پس از بررسی وضعیت دندان‌ها، رادیوگرافی و قالب‌گیری را انجام می‌دهند.

دکتر پس از چسباندن براکت‌ها به دندان‌ها و متصل کردن آنها به یکدیگر با سیم قوسی، زمانبندی طرح درمانی شما را مشخص می‌کنند تا بریس‌ها را در زمان‌های تعیین شده دستکاری و محکم کنند.

دکتر قریشی پس از اتمام درمان، نگهدارنده در اختیار بیماران قرار می‌دهند تا نتیجه به دست آمده، حفظ شود.

 

مدت زمان درمان با ارتودنسی مخفی

درمان با ارتودنسی مخفی بسته به شدت به هم فشردگی دندان‌ها یا اختلال‌های فکی و دندانی موجود ۱۸ تا ۳۶ ماه طول می‌کشد.

 

انواع ارتودنسی لینگوال

برند مناسب با توجه به پیشنهاد متخصص ارتودنسی و ترجیح بیمار انتخاب می‌شود.

ساز و کار عملکرد تمام بریس‌ها، صرف نظر از شرکت سازنده آن، یکسان است و تفاوت تنها به طراحی و شیوه اتصال و محکم کردن بریس‌ها به پشت دندان مربوط می‌شود.

پرکاربردترین برندهای ارتودنسی لینگوال عبارت‌اند از:

  • اینکاگنیتو
  • آی بریسز
  • این اویشن
  • سیستم لینگوال سبک STb
  • لبخند مطمئن لینگوال QT

مراقبت از بریس‌های لینگوال

مانند تمام ارتودنسی‌ها رعایت بهداشت دهان و دندان برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های لثوی یا پوسیدگی دندان ضروری است ؛ به این منظور باید اقدامات زیر انجام شود:

  • حداقل دو بار در روز مسواک زدن
  • استفاده از مسواک با الیاف گرد و نرم برای تمیز کردن خط لثه و دندان‌ها
  • استفاده روزانه از نخ دندان یا مسواک بین دندانی (در صورت وجود فاصله بین دندانی) برای از بین بردن پلاک و ذرات غذای باقی مانده بین دندان‌ها
  • استفاده از وسیله آبپاشی دهان برای بیرون راندن ذرات غذای گیر کرده در اطرف براکت‌ها و دندان‌ها
  • استفاده از دهانشویه‌های فلورایددار برای تقویت دندان‌ها

پاکسازی تخصصی دندان‌ها هر ۶ ماه یک بار باید انجام شود.

عادت‌های روزانه مربوط به بهداشت دهان و دندان مانند دو بار مسواک زدن در روز و استفاده از نخ دندان از تجمع پلاک‌ها و پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند.

 

مشکلات ناشی از درمان با بریس‌های لینگوال

بطورکلی، مشکلات ارتودنسی لینگوال عبارتند از:

  • بسیاری از افراد می‌پرسند آیا سیستم لینگوال به زبان آسیب میزند؟ ممکن است بریس‌های لینگوال زبان را تحریک کند و باعث حساسیت و درد آن شود. البته پوشاندن بریس‌های دندان‌های پایین با موم مانع از آسیب دیدن زبان می‌شود.
  • برخی بیماران در گفتار و تلفظ واژه‌ها با مشکل روبرو می‌شوند ، البته بیمار پس از مدتی به بریس‌های پشت دندان عادت می‌کند و به راحتی صحبت می‌کند.
  • بزرگترین مشکل این است که عادت کردن به وجود بریس‌های پشت دندان دشوار و زمان‌بر است.
  • در مجموع هر دوره درمان ارتودنسی لینگوال زمان‌برتر از ارتودنسی معمولی است.

البته اهمیت این نقطه ضعف‌ها و میزان ناراحت کننده بودن آن‌ها با توجه به پیشرفت‌های مستمر حاصل شده در زمینه طراحی سیستم‌های لینگوال روز به روز کمتر می‌شود و دیگر چندان مشکل آفرین نیستند.

 

آیا درمان با سیستم لینگوال در ایران امکان پذیر است؟

درمان با این سیستم نیازمند داشتن لابراتور بسیار قوی می باشد.

علی رغم اینکه چند لابراتور در ایران این کار را انجام می دهند، امکان انجام این درمان به شکل معمولی برای همه ی افراد به سادگی امکان پذیر نیست.

برعکس درمان با براکت از روی دندان ها در سیستم براکتی در پشت دندان کاملا باید با برنامه ریزی کامل از قبل انجام شود و امکان خم کردن سیم ها در مطب برای انجام حرکات دندانی بسیار محدود می باشد.

 

در چه مواردی می توان بدون کمک از لابراتور پیشرفته از آنها بهره برد؟

در مواردی که بهم ریختگی دندان های پایین وجود داشته باشد، می توان بدون کمک لابراتور و با کار در کلینیک از این روش درمانی در درمان بیماران استفاده نمود. این روش به راحتی قابل انجام است و در مطب ما برای بیماران با بهم ریخگی دندان های پایین مورد استفاده می باشد.

 

قیمت ارتودنسی لینگوال

هزینه ارتودنسی لینگوال بسیار بالا بوده و ۴ تا ۵ برابر هزینه درمان با براکت ها از روی دندان ها می باشد و معمولا هزینه درمان در این روش درمانی بالای ۲۰ میلیون تومان می باشد که برای بسیاری از افراد توجیح اقتصادی ندارد.

بازگشت هزینه ارتودنسی با سود فراوان همراه است و جذابیت و اعتماد به نفس را به ارمغان می‌آورد؛ البته ارتودنسی لینگوال شرایط خاص و هزینه‌های بالاتری دارد چون بریس‌ها پس از قالب‌گیری و به صورت سفارشی تهیه می‌شود، هزینه نسبت به دیگر ارتودنسی‌ها بالاتر است.

یکی از مهم‌ترین فاکتورهای تعیین کننده هزینه ارتودنسی مخفی، قیمت مواد مورد استفاده است: براکت و سیم روی هر دندان به طور جداگانه قرار می‌گیرد.

دندانپزشک به شما کمک می‌کند تا مناسب‌ترین بریس لینگوال را انتخاب کنید.

 

منبع: دکتر قریشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا عبارت زیر را پاسخ دهید *

نوشته های مشابه