پارستزی صورت می تواند کل صورت یا فقط یک طرف صورت شما را تحت تاثیر قرار دهد. برخی افراد این احساس را ناراحت کننده یا آزاردهنده توصیف می کنند، در حالی که برخی دیگر آن را دردناک می دانند. احساس گزگز نشانه ای از وضعیتی به نام پارستزی صورت است که شامل علائمی مانند بی حسی، سوزن سوزن شدن، خارش، سوزش است.یکی از عوارض پس از درمانهای دندانپزشکی که به درستی برنامه ریزی یا اجرا نشدهاند پارستزی صورت است و همچنین ما در مورد اهمیت تجربه و تخصص دندانپزشک صحبت میکنیم.
آنچه در این مقاله میخوانید
پارستزی صورت چیست؟
پارستزی صورت باعث احساس بی حسی در هر قسمت از صورت است. در بسیاری از موارد، این نتیجه درمانهای دندانپزشکی است که در آن عصب آسیب دیده است. این سیستم عصبی است که در سطح صورت یا دندان فلج میشود و در نتیجه پارستزی صورت بوجود مییدآید آید
علل اصلی پارستزی صورت
بدیهی است که پارستزی صورت میتواند به دلایل مختلفی ایجاد شود. اگرچه این احتمال وجود دارد که پس از مداخله دندانپزشکی، این وضعیت ایجاد شود.
- وجود بیماری هایی که به سیستم عصبی مرکزی حمله میکنند، مانند مولتیپل اسکلروزیس.
- شکستگی ساختارهای استخوانی صورت، مانند بینی یا استخوان گونه.
- تغییرات هورمونی در زنان نیز میتواند منجر به این عوارض شود.
- افرادی که از میگرن شدید رنج میبرند ممکن است متوجه پارستزی مکرر صورت شوند.
- در نتیجه فشار زیاد بر روی عصب صورت.
- در نتیجه اعمال جراحی در نواحی نزدیک به اعصاب دهان.
- برخی از داروها یا بیحسکنندههای موضعی نیز میتوانند باعث پارستزی صورت در افرادی که از عدم تحمل رنج میبرند، شوند.
پارستزی دندان، معمولاً زمانی اتفاق میافتد که بیمار چند جراحی انجام دهد:
- کشیدن دندان عقل: هنگام کشیدن این دندانها، لمس یا فشار دادن عصب دندان بسیار آسان است، زیرا این عصب بسیار نزدیک به دندان عقل است. با وجود این، پارستزی صورت به این دلیل بسیار نادر است. پیشرفتهای امروزی در دندانپزشکی به ما این امکان را میدهد که برای کشیدن دندانهای بسیار ایمن و کنترلشده برنامهریزی کنیم.
- ایمپلنت دندان: ایمپلنت دندان یکی دیگر از درمانهای دندانی است که معمولاً مربوط به پارستزی صورت است. قرار دادن ایمپلنت در استخوان میتواند به عصب آسیب برساند. در صورتی که آسیب خیلی جدی نباشد، مشکلات پارستزی معمولاً موقتی هستند. توصیه میکنیم که درمان ایمپلنتولوژی را فقط در کلینیکهای دندانپزشکی انجام دهید که تجربه زیادی در کاشت دندان دارند. ایمپلنتولوژیست های ما با بهترین تیم فنی کار میکنند تا یک روش جراحی کم تهاجمی، فوقالعاده ایمن و بسیار قابل پیش بینی را برنامه ریزی کنند.
علائم پارستزی صورت
تشخیص علائم پارستزی صورت بسیار آسان است، زیرا معمولاً احساس بی حسی را در ناحیه آسیب دیده ایجاد میکنند.
- بی حسی صورت
- سوزن سوزن شدن در ناحیه آسیب دیده.
- از دست دادن حس در صورت.
- سردرد بعد از درمان دندانپزشکی
- اگر غشاهای مخاطی دهان را تحت تأثیر قرار دهد، خشکی دهان یک علامت شایع است.
قبل از هر یک از این علائم توصیه میشود که به یک متخصص مراجعه کنید. به خاطر داشته باشید که شروع درمان پارستزی صورت در اسرع وقت در اولویت قرار دارد. برای جلوگیری از موقعیتهای ناشی از درمانهای دندانپزشکی ضعیف، بهتر است فقط به دندانپزشکان حرفهای اعتماد کنید که کاملاً آموزشدیدهاند و تضمینهای کیفیت و موفقیت را به شما ارائه میدهند.
تشخیص در دندانپزشکی ضروری است. به همین دلیل در اولین ویزیت تیم پزشکی معاینه کامل دهان شما را انجام میدهد. به این ترتیب مطمئن میشوند که یک درمان مناسب را برنامه ریزی میکنید که تمام نیازهای شما را برآورده میکند.
درمان پارستزی صورت
بهترین درمان برای پارستزی پیشگیری است. یعنی فقط با متخصصین بهداشت دندان که روشهای ایمن و دقیق را به شما پیشنهاد میکنند، ملاقات کنید. دندانپزشک یا جراح دهان باید در مورد هر روش درمانی اطلاعات بالایی داشته باشد تا بتواند آن را با تخصص انجام دهد و نتیجه موفقیتآمیز ارائه دهد.
برای قرار دادن ایمپلنت های دندانی از سیستم CAD-CAM استفاده کنید که به شما این امکان را میدهد تمام جراحیهای تحت هدایت کامپیوتری را انجام دهید. این باعث میشود که دقت بیشتر باشد، دوره نقاهت پس از عمل را تسریع میبخشد و از آسیب عصبی که میتواند باعث پارستزی صورت شود جلوگیری کند. علاوه بر این، قبل از انجام عمل، اسکنر داخل دهانی و انواع آزمایشات تصویربرداری را انجام دهید که به شما امکان دهد قبل از اقدام ، پشتیبانی بصری با کیفیتی داشته باشید.
به طور معمول، بازیابی حس پس از پارستزی صورت میتواند بین دو تا شش ماه طول بکشد. با این حال، در موارد شدیدتر، این وضعیت میتواند مزمن شود. برای تسریع بهبودی کامل، توصیه میشود مقدار کافی ویتامین B مصرف کنید.
آیا استرس می تواند باعث پارستزی صورت شود؟
اضطراب می تواند باعث بی حسی صورت و احساس سوزن سوزن شدن شود. این علائم اضطراب ممکن است باعث ترس از یک مشکل جدی پزشکی مانند سکته مغزی یا ضربه به سر شود. بسیاری از عوامل مختلف می توانند باعث بی حسی صورت شوند. گزگز و بی حسی از شایع ترین علائم استرس به ویژه هنگام حمله عصبی هستند.