یافتههای جدید محققان نشان میدهد که مغز به هنگام تصمیمگیری برای انتخاب خوراکی، انسان را به سمت غذاهای پرکالری هدایت میکند.
پژوهشگران در دانشگاه واخنینگن هلند در پژوهش تازه خود که بر روی ۵۱۲ فرد انجام شده است، قابلیتی در مغز را نشان دادهاند که به هنگام انتخاب مواد خوراکی عمل میکند و انسان را متمایل به غذاهایی میکند که در رده اغذیه پرکالری طبقهبندی میشوند.
برای نیاکان شکارچی ما، که نمیدانستند وعده غذایی بعدی آنها چه وقت فرا خواهد رسید، این قابلیت کمک میکرد تا بتوانند در محیط بهتر دوام بیاورند. با این حال تحقیقات جدید نشان میدهد برای یک فرد مدرن که در حال زیر و رو کردن آشپزخانه جهت یافتن یک ماده خوراکی است این قابلیت میتواند مضر باشد.
یافتهها نشان میدهد وقتی شرکتکنندگان در آزمایش در یک مارپیچ پر از مواد غذایی مختلف قرار گرفتند، بیشتر شکلات و چیپس را به خاطر میآوردند تا مواد اغذیه سالم مانند سیب یا گوجهفرنگی را.
محققان میگویند حتی زمانی که شرکتکنندگان تنها در معرض بوی مواد خوراکی قرار گرفتند، باز هم نتیجه این بود که افراد مواد غذایی پرکالری را بیشتر به بخش «حافظه فضایی» مغز خود میسپردند. بخش حافظه فضایی در مغز تمایلات محیطی و غذایی فرد را رتبهبندی میکند.