آیا به دنبال اطلاع از هزینه کشیدن دندان در سال 1402 هستید؟
به نظر شما قیمت این درمان برای بزرگسالان و کودکان به چه صورت محاسبه میگردد؟
چه عواملی در قیمت کشیدن دندان تاثیر گذار هستند؟
آیا پس از کشیدن دندان بیمه تعرفه ای را برای پرداخت بخشی از هزینه این درمان برای بیمه گذاران خود در نظر گرفته است؟
در این مقاله مفید و موثر با دکتر لبافی همراه باشید تا اطلاعات بسیار دقیق در رابطه با به دست آورید.
مطالعه این مطلب 8 دقیقه زمان نیاز دارد
دسترسی سریع به عناوین این مطلب
- مهمترین عوامل موثر بر هزینه کشیدن دندان
- هزینه کشیدن دندان در سال 1402 چقدر است؟
- جدول لیست قیمت کشیدن دندان
- آیا بیمه هزینه کشیدن دندان را قبول می کند؟
- نحوه استفاده از پوشش بیمه برای کشیدن دندان
- سؤالات متداول
آنچه در این مقاله میخوانید
مهمترین عوامل موثر بر هزینه کشیدن دندان
مهمترین عوامل موثر بر قیمت کشیدن دندان چه مواردی هستند؟ در ادامه این موارد و دلایل آنها به طور دقیقتر و مفصلتر توضیح داده میشود:
-
نوع درمان مورد نیاز
اولین و مهمترین عامل موثر بر هزینههای درمان، نوع درمان مورد نیاز است. اگر نیاز است یکی از دندانها را بکشید، متناسب با وضعیت و جایگاه قرار گیری آن در دهان، ممکن است هزینه کشیدن آن نسبت به دندان دیگر متفاوت باشد. مثلا قیمت کشیدن دندان آسیاب با دندان عقل تفاوت دارد. چرا که ممکن است کشیدن دندان عقل با پیچیدگیهایی رو به رو بوده و برای کشیدن نیاز به جراحی باشد.
این موضوع که جایگاه قرار گرفتن هر دندان با دندان دیگر تفاوت دارد، همچنین نیازمند دانش و تبحر بالاتری برای کشیدن دندان از سوی دندانپزشک است.
از این رو منطقی است که متناسب با جایگاه دندان و شرایط و وضعیت آن مثلا اینکه نهفته است یا نمایان، هزینه کشیدن دندان نیز متفاوت باشد. -
پوشش بیمه دندانپزشکی
یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار که میتواند هزینههای درمان یا کشیدن دندان را تا حد زیادی کاهش دهد، بیمه تحت پوشش است. به عبارت دیگر اینکه بیمه شما چه موارد درمانی را پوشش میدهد، در هزینههای درمان شما تاثیر زیادی دارد.
اگرچه بیمهها در حال حاضر سهم زیادی در هزینههای دندانپزشکی ندارند، اما بیمههایی که هزینههای دندانپزشکی یا بخشی از آن را بر عهده دارند، میتوانند در هزینههای درمان بسیار کمک کننده باشند. -
پیچیدگیهای درمان
در بسیاری از موارد، پیچیدگیهای درمان یا دشواریهای کشیدن دندان به دلیل وضعیت یا محل قرار گیری آن، بر هزینه درمان تاثیر میگذارند. به عنوان مثال نحوه کشیدن یک دندان سالم در مقایسه با کشیدن دندان عفونی تفاوت دارد. چرا که دندانپزشک باید ضمن خارج کردن عفونت، از آسیب به دندانهای دیگر جلوگیری نماید.
همچنین نهفته بودن دندان و نیاز به جراحی ممکن است کشیدن دندان را با دشواریهایی مواجه میکند. در چنین مواردی، خارج کردن دندان چند ساعت به طول میانجامد. بدیهی است که در چنین شرایطی هزینههای درمان افزایش مییابد.
به طور کلی کشیدن دندان عقل بسیار دشوارتر از سایر دندانها است. چرا که ممکن است به دلیل کوچک بودن فک یا رشد ناقص، در زیر لثه پنهان باشد و در دسترس نباشد. در چنین شرایطی حتما میبایست دندان جراحی شود. بنابراین هزینه کشیدن دندان عقل نسبت به دندانهای عادی بیشتر خواهد بود. -
تکنولوژی مورد استفاده
علم پزشکی و دندانپزشکی همواره در حال رشد و پیشرفت است. از این رو تکنولوژیهای جدیدی برای هر درمان وجود دارد که با روشهای سنتی کاملاً تفاوت دارند. این تکنولوژیها در جهت رفاه و آرامش هر چه بیشتر بیماران و دندانپزشکان پدید آمده است.
به عنوان مثال برای کشیدن دندان میتوان از روش لیزر استفاده نمود و یا برای تصویر برداری از دندانها از دوربین داخلی و اسکن دیجیتالی استفاده میکنند. در حال حاضر بسیاری از کلینیکهای دندانپزشکی از این روشها و تکنولوژیهای نوین برای درمانهای دندانپزشکی استفاده میکنند.
در صورتی که مطب دندانپزشکی مورد مراجعه شما برای فراهم آوردن این تجهیزات سرمایه گذاری کرده باشد و از این تکنولوژیها در مرکز خود استفاده نماید، بدیهی است که بر هزینههای درمان و کشیدن دندان موثر خواهد بود. -
به روز بودن، تجربه، مهارت و تخصص دندانپزشک
مورد دیگری که در هزینههای درمان تاثیرگذار است و منطقی است که تاثیرگذار باشد، تبحر و میزان مهارت دندانپزشک است.
اگر دندانپزشک شما به علم روز دندانپزشکی مسلط باشد و جدیدترین تکنیکهای درمانی را بداند و در آن زمینه مهارت کافی را کسب کرده باشد، منطقی است که هزینه بیشتری برای درمان یا کشیدن دندان دریافت کند.
چرا که اولاً مهارت بالاتری دارد که میتوانید در درمان خود از آن مهارت بهرهمند شوید و ثانیا میتواند دندان را با کمترین درد و در کوتاهترین زمان ممکن با استفاده از به روزترین تکنیکهای دندانپزشکی بکشد.
همچنین اینکه درمان توسط دندانپزشک عمومی انجام شود یا متخصص فک و صورت، در چنین شرایطی هزینهها تفاوت خواهد داشت. واضح است که دندانپزشک متخصص جراحی فک و صورت، هزینه بیشتری نسبت به دندانپزشک عمومی دریافت میکند. -
موقعیت و محل قرار گیری کلینیک
یکی دیگر از عوامل موثر بر هزینههای درمانی دندانپزشکی، جایگاه و محل قرار گیری کلینیکی است که به آن مراجعه کردهاید.
معمولاً کلینیکهایی که در مناطق معتبرتر شهر قرار گرفته اند، به دلیل هزینههای منطقه و اعتباری که دارند، هزینههای درمانی بالاتری نیز دارند. -
هزینههای جانبی
برخی هزینههای جانبی مانند هزینه معاینه دندان و ویزیت بیمار، هزینه درمانهای پیش نیاز، تصویر برداری از دهان و عکس رادیولوژی نیز وجود دارند. این هزینهها میتواند در هزینه کل درمان تفاوت ایجاد نماید.
هزینه کشیدن دندان در سال 1402 چقدر است؟
در این بخش شما را به طور کامل با قیمت کشیدن دندان آشنا میکنیم:
-
هزینه کشیدن دندان شیری
با توجه به محل قرارگیری دندان و برخی عوامل دیگر، تعرفه کشیدن دندان شیری در سال 1402 از 500.000 تومان تا 600.000 تومان (پانصد هزار تومان تا ششصد هزار تومان) است.
-
هزینه کشیدن دندانهای 1 تا 3 (دندانهای پیش و نیش)
4 دندان جلوی دهان که به راحتی قابل مشاهده هستند، دندانهای پیشین و دندانهای کناری آنها که لبههای تیزتری دارند، به دندانهای نیش معروف هستند.
هزینه کشیدن آنها، از 700.000 تومان (هفتصد هزار تومان) است. -
هزینه کشیدن دندان 4 و 5 (دندانهای آسیاب کوچک)
دندانهای مخروطی شکلی که در کنار دندانهای نیش قرار دارند، به دندانهای آسیاب کوچک و دندان شماره 4 و 5 شناخته میشوند.
تعرفه کشیدن برای این دندانها از حدود 800.000 تومان (هشتصد هزار تومان) شروع میشود. -
هزینه کشیدن دندان 7 و 8 (دندانهای آسیاب بزرگ)
دندانهای انتهای هر فک که به دندانهای آسیاب بزرگ معروف هستند، همان دندانهای شماره 7 و 8 هستند.
هزینه کشیدن آنها از حدود 800.000 تومان (هشتصد هزار تومان) است. -
قیمت کشیدن دندان عقل
هزینه کشیدن دندان عقل به فاکتورهای مختلفی از جمله اینکه دندان عقل نمایان است یا به صورت نهفته در لثه قرار گرفته است، دندان عقل عفونت دارد یا خیر، کشیدن آن پیچیدگیهایی دارد یا خیر و …. بستگی دارد.
اما به طور کلی هزینه کشیدن دندان عقل در سال 1402، از 1.500.000 (یک میلیون و پانصد هزار تومان) است.
جدول لیست قیمت کشیدن دندان
میتوانید با کمک جدول زیر، دسترسی سریعتری به لیست قیمتهای این درمان داشته باشید:
شروع قیمت از (به تومان) | نوع |
500.000 | هزینه کشیدن دندان شیری کودک |
700.000 | قیمت کشیدن دندان جلو |
700.000 | قیمت کشیدن دندان نیش |
800.000 | قیمت کشیدن دندانهای آسیاب کوچک |
900.000 | قیمت کشیدن دندان های آسیاب بزرگ |
1.500.000 | قیمت کشیدن دندان عقل بالا |
1.500.000 | قیمت کشیدن دندان عقل پایین |
900.000 | هزینه کشیدن دندان عفونی |
1.500.000 | هزینه کشیدن دندان با جراحی |
آیا بیمه هزینه کشیدن دندان را قبول میکند؟
بله، البته بستگی به بیمه ای دارد که تحت پوشش آن هستید. اما بیمه تامین اجتماعی و اکثر بیمههای دیگر، هزینه کشیدن دندان را متقبل می شوند و از این طریق گامی در جهت رفاه حال بیمه شدگان برمیدارند.
نحوه استفاده از بیمه برای کشیدن دندان
یکی از خدماتی که هزینههای بسیار بالایی به همراه دارد، خدمات دندانپزشکی میباشد. میتوان گفت که در کشور ما بعد از هزینههای بستری، هزینه دندانپزشکی در رتبه دوم قرار گرفته است. به همین منظور اهمیت بیمه دندانپزشکی مطرح گردیده است.
بیمه های تامین اجتماعی، نیروهای مصلح و بیمه سلامت، بیمههای پایه در کشور ما هستند که برخی از خدمات درمانی دندانپزشکی را با تعرفههایی کم، تحت پوشش خود قرار دادهاند.
اما با این حال بیمههای تکمیلی بسیاری در حال فعالیت و ارائه خدمات به بیمه شدگان خود هستند که در بین تعهدات خود، برخی از هزینههای دندانپزشکی را نیز قرار دادهاند که کشیدن دندان نیز در بین آنها وجود دارد.
هر یک از شرکتهای بیمه، سقف تعهدات و نوع طرحهای مختلفی را ارائه میدهند. به همین دلیل قبل از انجام خدمات مورد نیاز خود، با بیمه درمانی و تکمیلی و همچنین مطب دندانپزشکی مد نظر خود، هماهمنگیهای لازم را انجام دهید.
در حالت کلی شما میتوانید به دو صورت از بیمه درمانی و تکمیلی خود استفاده کنید که عبارتاند از:
- در حالت اول شما میتوانید به مراکزی مراجعه نمایید که بیمه تکمیلی مد نظر شما با آن قرارداد دارد. به طور کلی در این مراکز اکثر خدمات دندانپزشکی تحت پوشش میباشند، اما بیمار باید فرانشیزی را نیز پرداخت نماید.
- در حالت بعدی شما قادر هستید تا به هر کلینیک و مرکز درمانی که تمایل دارید، مراجعه نمایید. در ابتدا باید هزینه درمان را خودتان پرداخت کنید و در ادامه برای دریافت بخشی از هزینه درمان، به بیمه تکمیلی مراجعه کنید.
منبع : دکتر فاطمه لبافی