نمایندگان مجلس در ادامه بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه ملی طی مصوبهای برای کاهش ناترازی صندوق های بازنشستگی، سن بازنشستگی را برای گروه های مختلف به طور چشمگیری افزایش دادند که در ادامه مجله سلامت اول دنت به طور کامل این قانون جدید را بررسی خواهد کرد.
بر اساس این قانون:
۱. بیمه پردازانی که مابین ۲۸ تا ۳۰ سال سابقه خدمت (پرداخت بیمه) دارند به سنوات اشتغال این افراد برای بازنشستگی اضافه نمیگردد
۲. بیمه پردازانی که بین ۲۵ تا ۲۸ سال سابقه خدمت (پرداخت بیمه) دارند به سنوات اشتغال آنان به ازاي هر سال تا زمان بازنشستگی دو ماه اضافه خواهد شد.
۳. بیمه پردازانی که بین ۲۰ تا ۲۵ سال سابقه خدمت (پرداخت بیمه) دارند به سنوات اشتغال این افراد به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی سه ماه اضافه میشود.
۴. بیمه پردازانی که مطابق قوانین ۱۰ تا ۲۰ سال سابقه خدمت (پرداخت بیمه) دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی چهارماه اضافه خواهد شد.
۵. بیمه پردازانی که مطابق قوانین تا ۱۰ سال سابقه خدمت (پرداخت بیمه) دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی پنج ماه اضافه خواهد شد.
نمایندگان مجلس با افزایش سن بازنشستگی به صورت پلکانی به ازای سنوات باقی مانده از خدمت به شکل مقابل موافقت کردند. براساس این مصوبه، افرادی که در سال اول خدمت خود هستند و نو بیمه شده به حسای می آیند، باید ۱۵۰ ماه بیشتر از مدت زمان قانون قبلی و به عبارتی ۴۲.۵ سال خدمت کنند اما یکی از تبصره های این قانون میگوید که حداکثر زمان اشتغال کارکنان 35 سال است.
تبصره های قانون جدید بازنشستگی:
طبق شیوه جدید محاسبه سابقه بازنشستگی که در ضرایب سنی مختلف متفاوت است، بیمه شده به ازای میزان سابقهای که تا کنون داشته، در ردیفهای ضریبی مختلف به سابقه مورد نیاز برای بازنشستگی افزوده میشود.
بنابراین شیوه نامه محاسبه سن در قانون جدید بازنشستگی در ضرایب سنی مختلف متفاوت خواهد بود، بیمه شده به ازای میزان سابقهای که تاکنون داشته است در ردیفهای ضریبی مختلف به سابقه مورد نیاز برای بازنشستگی افزوده میشود. بدین ترتیب هرچه میزان سوابق نیروی کار بیمه شده قبل از شروع اجرای برنامه هفتم توسعه و ابلاغ آن توسط دولت بیشتر باشد، متقضی با سابقه کمتر میتواند بازنشسته شود و هرچه سوابق کمتری قبل از اجرا و ابلاغ این شیوه جدید محاسبه بازنشستگی داشته باشد، سنوات بیشتری باید پر کند تا بتواند بازنشسته شود.
البته شیوه محاسبه سنوات بازنشستگی در مردان و زنان متفاوت است و جدول مقابل منطبق با ارقامی است که با مبنای بازنشستگی در ۶۲ سال سن (یعنی سن بازنشستگی معین شده در این قانون برای مردان) در نظر گرفته شده است و محاسبه سن بازنشستگی جدید در مورد بانوان شاغل که سن بازنشستگی آنان ۵۵ سال است، با همین شیوه ارقام متفاوت و کمتری دارد.
بدیهی است که طبق قانون تامین اجتماعی، سنوات بیشتر سابقه در میزان مستمری دریافتی فرد بازنشسته تاثیر مستقیم خواهد داشت.
جدول زیر نمایانگر مقدار سابقه لازم نیروی کار پس از اجرای این قانون جدید بازنشستگی با سنوات سوابق مختلف است. برای مثال فردی که تاکنون شش سال کامل کار کرده است و بطور کامل حق بیمه برای او رد شده است، طبق این جدول ۴۰ سال در مجموع باید سابقه کار پر کند که به معنای آن است که ۳۴ سال دیگر نیز باید حق بیمه پرداخته و کار کند تا بتواند بازنشسته شود؛ البته اگر زودتر از این ۳۴ سال به سن ۶۲ سالگی رسیده باشد به شکل اتوماتیک بازنشسته می شود که در آن صورت با سابقه کمتری بازنشسته میشود.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی روز یکشنبه ۲۸ آبان، بررسی مواد و بندهای لایحه برنامه هفتم توسعه ارجاعی از کمیسیون تلفیق مجلس را در دستور کار قرار دادند.
داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در موافقت با بند «ج» ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم توسعه ارجاعی از کمیسیون تلفیق مجلس اظهار کرد:
این قانون جدید بازنشستگی کمک می کند پوشش بیمه های اجتماعی را افزایش دهیم برخی رانندگان تاکسی های اینترنتی و پلتفرم های اینترنتی بیمه ندارند که این تعداد ۳۰۰ هزار نفر هستند و این شهروندان تحت پوشش بیمه قرار ندارند؛ این قانون جدید بازنشستگی کمک می کند تا آنها نیز مشمول بیمه نامه های پایه شوند و ما با این بند قانون جدید موافقیم.
بند «ج» ماده ۲۹ لایحه برنامه به رأی گذاشته شد و به تصویب رسید که به شرح زیر است:
ماده ۲۹ بند «ج»- ارائه دهندگان خدمات حمل و نقل بار و مسافر که از طریق سکو (پلتفرم) های مجازی در حال فعالیت هستند و بیمه بازنشستگی ندارند، مجاز به بیمه کردن خود نزد سازمان تأمین اجتماعی هستند.
ماده ۲۹ بند «ج»- ارائه دهندگان خدمات حمل و نقل بار و مسافر که از طریق سکو (پلتفرم) های مجازی در حال فعالیت هستند و بیمه بازنشستگی ندارند، مجاز به بیمه کردن خود نزد سازمان تأمین اجتماعی هستند.
آیین نامه اجرایی این بند به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی حداکثر ظرف ۳ ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون تهیه می شود و به تصویب هیأت وزیران می رسد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی سپس وارد بررسی بند «خ» ماده ۲۹ لایحه برنامه توسعه ارجاعی از کمیسیون تلفیق مجلس شدند که محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی درباره آن اظهار کرد:
در ادامه این نشست علنی مجلس برای بررسی قانون جدید بازنشستگی، محسن نجفی خواه معاون هماهنگی و برنامهریزی امور حقوقی دستگاههای اجرایی به نمایندگی از دولت در موافقت با الحاق بند «خ» ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم توسعه ارجاعی از کمیسیون تلفیق مجلس اظهار کرد:
“یکی از مشکلات دولت حل مشکلات ناترازی صندوق های بازنشستگی کشور است. یکی از مسائل کشور تغییر سیاست های جمعیتی است، لذا از یک سو کاهش رشد جمعیت داریم و از سوی دیگر افزایش سن امید به زندگی را در کشور داریم که در مردان ۷۶ و زنان ۷۸ سال است. حوزه سلامت و سبک زندگی و شرایط حاکم بر کشور به گونه ای است که سن امید به زندگی در جامعه افزایش چشمگیری پیدا کرده است که از افتخارات نظام اسلامی به شمار می رود.”
محسن نجفی خواه افزود:
وضعیت برخی صندوق ها به گونه ای است که سن بازنشستگی در آنها از قبل پیش بینی شده است، به طور مثال معلمان در ۴۸ سالگی می توانستند بازنشسته شوند که در این حکم خواسته ایم تا این افراد بتوانند به کار خود ادامه دهند. لذا به کمک این مکانیزم پلکانی در کمیسیون تلفیق، حقوق مکتسبه افراد تضییع نمی شود. در نهایت سن مردان در بازنشستگی با ۶۲ و زنان با ۵۵ سال با میزان سابقه کار، بازنشسته شوند؛ با قانون جدید بازنشستگی مشکل اشتغال و ناترازی صندوق ها هم برطرف می شود. اما با تبصره های ۵ و ۶ مخالفیم.
محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس گفت:
قالیباف رئیس مجلس توضیح داد:
این موضوع ابهام ندارد و به جای ۳۰ سال خدمت، افراد در ۳۰ سال و ۵۰ ماه خدمت بازنشسته می شوند؛ اما درباره تبصره ۵ و ۶ این بند که نماینده دولت گفت نیز باید بگویم که این قانون برای افرادی است که در مسیر خدمت هستند. این موارد برای ورودی ها به اشتغال محسوب نمی شود اما اگر تنقیح نیاز داشت، بعدا آن را اعمال خواهیم کرد
این قانون جدید بازنشتگی میلیون ها ایرانی را تحت تاثیر قرار می دهد، این قانون نقطه عطفی در رویکرد دولت نسبت به تامین اجتماعی و رفاه شهروندان مسن خود است.
بر اساس دستورالعمل های جدید، تغییراتی در معیارهای واجد شرایط بودن برای بازنشستگی اعمال خواهد شد. هدف این تغییرات نوسازی سیستم قانون بازنشستگی، پایدارتر کردن آن و سازگاری بیشتر با واقعیت های اقتصادی فعلی کشور است. برخی از کارشناسان و شهروندان در مورد اینکه چگونه این تغییرات می تواند بر کارگران مسن تر و نزدیک به دوران بازنشستگی تأثیر منفی بگذارد، ابراز نگرانی کرده اند.
در حالی که دولت استدلال میکند که قوانین جدید برای تضمین دوام بلندمدت سیستم بازنشستگی ضروری است، منتقدان استدلال میکنند که قانون جدید بازنشستگی میتواند مشکلات بیشتری را به کارگران مسن تحمیل کند.
این اصلاح نظام بازنشستگی انعکاسی از مشکلات اقتصادی است که بسیاری از کشورهای جهان با آن مواجه هستند زیرا کشور هایی مانند فرانسه نیز به دنبال ایجاد تعادل بین پایداری مالی و حمایت اجتماعی برای شهروندان خود هستند.
سازمان تامین اجتماعی سن بازنشستگی مشخصی را برای مردان و زنان تعیین کرده است. بنا بر قانون قدیمی بازنشستگی تا سال 1401 حداکثر سن بازنشستگی تامین اجتماعی برای زنان، 55 سال و برای مردان، 60 سال بود؛ اما این سن بازنشستگی، می توانست در شرایط خاصی تغییر کند. در قانون جدید افزایش سن بازنشستگی شامل افرادی که 1 الی 2 سال از پایان خدمت آنها مانده نمی شود. با این تفاسیر قانون جدید به غیر از افراد این تبصره، همه افراد را شامل می شود که براساس سال های باقی مانده افزایش سن بازنشستگی به صورت پلکانی اعمال می شود.
در قانون جدید بازنشستگی حداکثر سن بازنشستگی برای مردان 62 سال و برای زنان 55 سال است. با توافق طرفین این زمان می تواند متغیر باشد.
با استفاده از جدول در قسمت های بالای می توانید سن بازنشستگی را برای خود مشخص کنید.
در کلان شهر شلوغ تهران ، تقاضا برای متخصصان ایمپلنت دندان در حال افزایش است.… مشاهده
وقتی صحبت از روش های دندانپزشکی به میان می آید، پرکردن دندان برای بسیاری از… مشاهده
سلامت لثه در سلامت کلی بهداشت دهان و دندان ما نقش اساسی دارد. اما گاهی… مشاهده
سفید کردن دندان در صنعت زیبایی و سلامت امروزی به یک کلمه رایج تبدیل شده… مشاهده
یافتن بهترین دندانپزشک اطفال برای کودک خود در شهرک غرب تهران، تصمیم مهمی است که… مشاهده
علت افتادن روکش دندان من چیست؟ روکش های دندان راه حلی رایج برای مشکلات مختلف… مشاهده