آنچه در این مقاله میخوانید
ترس از دندانپزشک در برخی افراد به دلایل مختلفی رخ می دهد. نام پزشکی این بیماری که به آن فوبیای دندانپزشکی می گویند در بین مردم به ترس از دندانپزشک معروف است. افرادی که در گذشته تجربیات منفی دندانپزشکی را تجربه کرده اند، به خصوص در دوران کودکی، اغلب این ترس را تجربه می کنند.
دندانپزشکان توصیه می کنند که افراد هر شش ماه یک بار برای سلامت دهان و دندان به پزشک مراجعه کنند، حتی اگر مشکلی وجود نداشته باشد. با این حال، در افراد مبتلا به فوبیای دندانپزشکی ، این کنترل ها مختل می شود و ممکن است به مشکلات دندانپزشکی جدی تری تبدیل شود که با درمان های ساده قابل حل است.
دلایل فوبیای دندانپزشکی افراد را می توان به شرح زیر فهرست کرد:
درد ناشی از استفاده از بیهوشی در طول درمان (استفاده کمتر از بیهوشی)
ترس از سوزن در هنگام استفاده از بیهوشی
درد در دندان آسیب دیده در طول معاینات دندانپزشکی
بروز درد ناشی از مشکلات لثه
تجربیات منفی دندانپزشک در گذشته (به ویژه در دوران کودکی)
تجربه مداوم این ترس باعث تاخیر در درمان می شود و ممکن است باعث بدتر شدن سلامت دهان و دندان و همچنین سلامت عمومی شود. برای غلبه بر فوبیای دندانپزشکی لازم است به موارد زیر توجه داشته باشید.
یک دندانپزشک با تجربه و مورد اعتماد به شما کمک می کند تا آرام شوید.
بیهوشی مورد استفاده در طول درمان دندان بسیار موثر است و در صورت لزوم می توان آن را مجدداً استفاده کرد.
تاخیر در درمان ممکن است باعث بدتر شدن سلامت عمومی شما شود.
علل فوبیای دندانپزشکی
امروزه بسیاری از افراد فوبیای دندانپزشکی دارند و از فوبیای خود بی اطلاع هستند. برای اینکه آنها این وضعیت را درک کنند، ابتدا باید خودشان چند علامت فوبیا داشته باشند. بر اساس مطالعات انجام شده برخی از علائم ترس از دندانپزشکان عبارتند از:
• کم خوابی قبل از درمان، فکر کردن به درمان دندانپزشکی
• داشتن مشکل و احساس ناراحتی هنگام انتظار در اتاق انتظار در کلینیک ها
• تجربه مشکلات در طول درمان
• بهانه جویی و به تعویق انداختن مدام قرار
برخورد دندانپزشکان ما با توجه به تحصیلاتشان بسیار حساب شده است، نگرش و حرکات کلی دندانپزشکان در طول فرآیند کلی درمان بر روی بیمار تاثیر زیادی می گذارد. توضیح روش هایی که برای بیماران انجام می دهند به روشی قابل درک باعث آرامش بیماران می شود.
فوبیای دندانپزشکی چگونه درمان می شود؟
افرادی که فوبیای دندانپزشکی دارند. بررسی انواع روش های درمانی در این زمینه ضروری است. این وضعیت در واقع یک وضعیت روانی است و ممکن است نیاز به حمایت داشته باشد. قبل از حمایت روانی؛ تعیین میزان ترس از دندانپزشک ضروری است.
اگر فوبیای دندانی در سطح کم باشد. در صورت تمایل فرد می تواند خود با پیشنهاداتی این موضوع را حل کند. اگرچه این کار کمی زمان می برد، اما روش بسیار موثری است. فرد باید از خود بپرسد که چرا می ترسد. اساساً وظیفه اصلی بر عهده خود شخص است و باید با دید مثبت به آن نگاه کند و به ضرورت درمان یقین پیدا کند.
امروزه بیماران مبتلا به ترس از دندانپزشکی نیاز به برقراری روابط مثبت به خصوص با دندانپزشکان دارند. با برقراری ارتباط، ترس از دندانپزشک روز به روز کاهش می یابد. در موارد پیشرفته، دریافت پشتیبانی از متخصص روانپزشکی ضروری است.
نحوه اجرای روش های درمانی در شرایط اضطراری
گاهی اوقات، بیماران ما مبتلا به فوبیای دندانی ممکن است نیاز به درمان اورژانسی داشته باشند. باید منتظر ماند تا بیماران آرام شوند. برای بیماران ما با فوبیای پیشرفته، درمان می تواند تحت بیهوشی عمومی انجام شود. بیهوشی به ویژه در مواردی که چندین ایمپلنت نیاز است، ترجیح داده می شود. برای موفقیت درمان رعایت توصیه های دندانپزشک در ابتدا و در طول درمان بسیار مهم است.