اطلاعات تماس

میدان تجریش، میدان قدس، خیابان شریعتی، بن بست محوی، پلاک ۲

پشتیبانی در روزهای کاری از ساعت 9 الی 18

عوارض کشیدن دندان عقل

عقل

دسترسی سریع به عناوین این مطلب

  • آیا کشیدن دندان عقل عوارض دارد؟
  • عوارض کشیدن دندان عقل
  • چگونه می‌توان از عوارض کشیدن دندان عقل پیشگیری کرد؟
  • آیا نکشیدن دندان عقل عوارضی دارد؟
  • عوارض نکشیدن دندان عقل
  • سوالات متداول

آیا این مطلب برای شما مفید است؟

خیلی از افراد به دلیل مشکلاتی که برای دندان عقلشان به وجود می‌آید، به دنبال کشیدن آن هستند. اما زمانی که به مطب مراجعه می‌کنند، ترس تمام وجودشان را فرا می‌گیرد. این افراد تصور می‌کنند که کشیدن دندان عقل درد دارد؛ یا اینکه بعد از این درمان، عوارضی برایشان به وجود خواهد آمد.
اما آیا واقعا کشیدن دندان عقل عوارضی به همراه دارد؟ اگر این درمان عوارض به همراه دارد، آن عوارض کدام‌اند؟
اصلا چگونه می‌توان از عوارض کشیدن دندان عقل پیشگیری کرد؟
در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر در مورد عوارض بعد از کشیدن دندان عقل آشنا شوید.

آیا کشیدن دندان عقل عوارض دارد؟

دقت داشته باشید که تهاجم به بافت سالم بدن می‌تواند عوارضی برای بدن به همراه داشته باشد. اما اگر این روش درمانی تهاجمی که استفاده می‌شود، به درستی و با اصول انجام شود، این عوارض شاید اصلا بروز پیدا نکنند. اما در صورتی که دندانپزشک از مهارت خوبی برخوردار نباشد، احتمال بروز این عوارض افزایش پیدا خواهد کرد.
همچنین، خیلی از عوارضی که بعد از کشیدن دندان و به خصوص دندان عقل بروز پیدا می‌کنند، به علت عدم رعایت نکات بهداشتی توسط خود بیمار است.

خداحافظی با پوسیدگی؛ کشف روشی جدید برای درمان پوسیدگی دندان!!
ادامه مطلب

عوارض کشیدن دندان عقل

 

کشیدن دندان عقل یک سری عوارض به همراه دارد که اکثرا در صورت سهل انگاری دندانپزشک یا بیمار بروز پیدا می‌‌کنند. هر یک از عوارض زیر ممکن است در صورت کشیدن دندان عقل بروز پیدا کنند:

  1. عفونت جای زخم

    دقت داشته باشید که کشیدن دندان عقل یک درمان تهاجمی به شمار می‌رود. زمانی که دندان عقل از بافت لثه خارج می‌شود، جای زخم آن داخل دهان باقی می‌ماند. محیط دهان هم با توجه به اینکه همواره در معرض مواد مختلفی قرار دارد، محیط خوبی برای انواعی از باکتری‌هاست.
    به همین دلیل احتمال بروز عفونت بعد از این درمان وجود دارد. البته این عارضه بیشتر در افرادی اتفاق می‌افتد که یا مشکلی در سیستم بدنشان وجود دارد، یا اینکه نکات توصیه شده را رعایت نکرده باشند.

  2. عفونت فک، گوش و گردن

    در صورتی که عفونت ایجاد شده در پی کشیدن دندان عقل درمان نشود، به سایر بافت‌های بدن منتشر خواهد شد. در این صورت، ممکن است فرد درد زیادی در ناحیه گردن، فک و حتی گوش خود احساس کند.

  3. حفره خشک

    یکی دیگر از عوارضی که می‌تواند بعد از کشیدن دندان عقل بروز پیدا کتد، حفره خشک است. این مورد بیشتر در پی سهل انگاری خود بیمار اتفاق می‌افتد. دقت داشته باشید که این عارضه ممکن است با درد خیلی زیادی همراه باشد.

  4. تورم صورت

    در خیلی از افراد، بعد از کشیدن دندان عقل، صورت دچار تورم می‌شود. این عارضه به دلیل واکنش‌های التهابی خود بدن ایجاد می‌شود و در اکثر افراد طبیعی است. اما در صورتی که تورم به مدت طولانی باقی بماند، باید برای بررسی علت آن به مطب مراجعه کرد.

  5. تریسموس

    گاهی اوقات پیش می‌آید که بیمار تا مدتی بعد از کشیدن دندان عقل، نمی‌تواند دهان خود را باز کند. در اکثر این افراد، هنگام باز کردن دهان درد زیادی احساس می‌کنند.
    این عارضه به احتمال زیاد به دلیل تزریق نامناسب داروی‌ بی‌حسی ایجاد شده است. معمولا هم بعد از مدتی خود به خود رفع خواهد شد.

  6. افتادگی پلک و شلی عضلات صورت

    یکی از عوارض خیلی نادر کشیدن دندان عقل، شل شدن عضلات صورت و افتادگی پلک یک طرف صورت است. البته این عارضه تنها بعد از کشیدن دندان عقل به وجود نمی‎‎آید. بیشتر به دلیل تزریق نامناسب داروی بی‌حسی بروز پیدا می‌کند.
    در این مواقع، باید صبر کرد تا تاثیر دارو از بین برود. در اکثر افراد، این عارضه برطرف می‌شود و نیازی به اقدام خاصی ندارد.

چگونه می‌توان از عوارض کشیدن دندان عقل پیشگیری کرد؟

 

یکسری راهکارهایی برای پیشگیری از عوارضی ناشی از کشیدن دندان عقل معرفی شده‌اند. این راهکارها عبارت‌اند از:

  1. گاز استریل را بعد از کشیدن دندان عقل، تا چند ساعت روی محل مورد نظر نگه دارید. این کار را تا زمانی که خونریزی به طور کامل بند آید، ادامه دهید.
  2. از تف کردن آب دهان جدا خودداری کنید. توجه داشته باشید که با این کار، لخته برداشته شده و خونریزی مجددا شروع خواهد شد. خیلی از عوارض بعد از کشیدن دندان عقل، به همین دلیل اتفاق اتفاده اند.
  3. رعایت بهداشت دهان و دندان‌های خود را به صورت جدی پیگیری کنید. در صورتی که بهداشت دهان خود را رعایت نکنید، احتمال بروز عفونت چندین برابر می‌شود.
  4. در صورتی که دندانپزشک برایتان آنتی بیوتیک تجویز کرده باشد، باید آنها را به موقع مصرف کنید.
  5. دقت داشته باشید که اگر دندانپزشک استفاده از دهانشویه را تا مدتی توصیه کرد، حتما این محصول را تهیه کنید. دهانشویه می‌تواند از بروز عفونت جلوگیری نماید.
  6. از دستکاری محل دندان کشیده شده جدا پرهیز کنید.

آیا نکشیدن دندان عقل عوارضی دارد؟

 

تصمیم گیری در مورد کشیدن یا عدم کشیدن دندان عقل عمدتاً به این بستگی دارد که آیا این دندان قبلاً باعث ایجاد مشکل شده است یا خیر. در صورتی که دندان عقل به طور طبیعی و صحیح رشد کرده باشد، مشکلی برای لثه و سایر دندان‌ها ایجاد نمی‌کند. همچنین اگر دچار پوسیدگی نشده باشد، اغلب نیاز به کشیدن آن وجود ندارد و باقی ماندن آن در دهان عارضه‌ای ایجاد نمی‌کند.
اما برخی دندان‌های عقل ممکن است به صورت نهفته، نیمه نهفته و یا کج رشد کرده باشند. در این صورت می‌توانند عوارضی برای بیمار به همراه داشته باشند. به همین دلیل هم در صورت داشتن دندان عقل نهفته، نیمه نهفته و یا دندان عقلی که کج رشد کرده باشد، توصیه می‌شود که نسبت به جراحی و کشیدن آن اقدام کنید.

عوارض نکشیدن دندان عقل

 

نکشیدن دندان عقل می‌تواند هر یک از عوارض زیر را به همراه داشته باشد:

  1. آسیب به ریشه دندان‌های مجاور

    در صورتی که دندان عقل خیلی کج رشد کند، می‌تواند فشار زیادی به ریشه دندان مجاور وارد نماید. در این صورت، ممکن است در دراز مدت، آسیب زیادی به دندان مجاور و به خصوص ریشه آن وارد شود.

  2. پوسیدگی دندان‌های مجاور

    دقت داشته باشید که اگر دندان عقل دچار پوسیدگی شده باشد، باید هرچه سریع‌تر برای درمان آن اقدام کنید. در غیر این صورت، ممکن است پوسیدگی آن به دندان مجاور نیز منتقل شود.

  3. عفونت و ایجاد آبسه

    اگر دندان عقل دچار پوسیدگی شده باشد و شما برای درمان آن اقدام نکنید، به مرور زمان می‌تواند سبب ایجاد آبسه شود. این آبسه معمولا درد زیادی برای بیمار به وجود می‌آورد.

  4. انتشار عفونت

    در صورتی که دندان عقل عفونی کشیده نشود، عفونت آن ممکن است به قسمت‌های مختلف بدن منتشر شود.

سوالات متداول

  1. آیا عوارض کشیدن دندان عقل برای همه افراد به وجود می‌آید؟

    خیر، در صورتی که دندانپزشک و بیمار در این پروسه درمانی و بعد از آن سهل انگاری نکنند، عارضه‌ای به وجود نمی‌آید.

  2. آیا باید برای عوارض پس از کشیدن دندان عقل به دندانپزشک مراجعه کرد؟

    همه عوارض نیاز به مراجعه ندارند؛ به عنوان مثال، تریسموس ممکن است بعد از مدتی از بین برود. اما برخی از عوارض که خطر زیادی دارند، باید هرچه سریع‌تر توسط دندانپزشک بررسی شوند.

  3. احتمال آسیب به عصب در حین کشیدن دندان عقل چقدر است؟

    احتمال آسیب به عصب حین کشیدن دندان عقل خیلی کم است. البته این را در نظر داشته باشید که این عارضه ممکن است در اثر بروز عارضه‌ای مثل حفره خشک بروز پیدا کند.

  4. آیا عوارض ناشی از کشیدن دندان عقل، می‌توانند سبب مرگ شوند؟

    خیلی از عوارض آن به صورت موقت ایجاد می‌شوند. دقت داشته باشید که احتمال مرگ خیلی پایین است؛ اما در صورتی که عفونت بعد از آن درمان نشود، این احتمال وجود دارد.

 

منبع : دکتر فاطمه لبافی دندانپزشک

خبری خوش برای بیماران اوتیسم غرب کشور/ خدمات داندانپزشکی در کرمانشاه رایگان شد
ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه