پزشکی عمومی

دانشمندان در اروپا توانستند موش‌ها را در برابر بیماری آلزایمر واکسینه کنند

بیش از ۴۴ میلیون نفر در سراسر جهان به آلزایمر مبتلا هستند و بر اساس گزارش انجمن جهانی آلزایمر انتظار می‌رود این تعداد هر دو دهه دو برابر شود.

محققان اروپایی راهی برای واکسینه کردن موش‌ها در برابر بیماری آلزایمر پیدا کرده‌اند و امیدوارند روزی بتوانند چنین کاری را برای انسان انجام دهند.

در این شیوه واکسیناسیون، پروتئین‌های بتا آمیلوئید که گمان می‌رود نقش اصلی در توسعه بیماری آلزایمر دارند هدف قرار می‌گیرند.

اگرچه گاه نتایج انجام آزمایش روی انسان‌ها با نتایج به دست آمدۀ همان آزمایش روی حیوانات متفاوت است؛ اما دانشمندان همچنان امیدوارند بتوانند آزمایش‌های بالینی این واکسن را آغاز کنند.

تا کنون عمده تلاش‌ها برای معالجه آلزایمر، روی ساخت دارویی متمرکز بود که «بتا آمیلوئید» یا «پلاک‌های آمیلوئید» را در مغز مبتلایان به بیماری آلزایمر هدف می‌گرفت. اما دانشمندان مرکز پزشکی دانشگاه گوتینگن آلمان و دانشگاه لستر بریتانیا سعی کردند در این مطالۀ جدید، روی یک شکل کوتاه و محلول از پروتئین متمرکز شوند که در برخی مایعات بدن یافت می‌شود و تصور می‌شود که این پروتئین نیز با آسیب سلول‌های عصبی مرتبط با بیماری آلزایمر در مغز مرتبط است.

پژوهشگران به این ترتیب توانستند در بدن موش‌ها یک نوع آنتی بادی بیابند که پروتئین «بتا آمیلوئید» کوتاه شده را خنثی می‌کند ولی به اشکال «رشته مانند» نرمال پروتئین یا پلاک‌های بتا آمیلوئید آسیب نمی‌زند.

آنها یک نسخه انسانی از این آنتی بادی را با نام «TAP01_04» توسعه دادند و از آن در ساخت واکسنی استفاده کردند که امید می‌رود بتواند از بدن در برابر این بیماری محافظت کند.

دانشمندان با آزمایش این واکسن روی موش‌ها دریافتند که سیستم ایمنی بدن آنها شروع به ساختن آنتی بادی کرده است.

تزریق نسخه آنتی بادی انسانی و واکسن مهندسی شده «بتا آمیلوئید» به موش‌های مبتلا به آلزایمر نیز نشان داد که این ترکیب، عملکرد سلول‌های عصبی را ترمیم می‌کند، متابولیسم گلوکز را در مغز افزایش می‌دهد، از دست دادن حافظه را بازیابی می‌کند و تشکیل پلاک‌های بتا آمیلوئید را در مغز کاهش می‌دهد.

دکتر پریتی باکرانیا، از اعضای این تیم تحقیق می‌گوید: «آنتی بادی انسانی TAP01_04 و واکسن TAPAS با آنتی بادی‌ها یا واکسن‌های قبلی بیماری آلزایمر که در آزمایش‌های بالینی استفاده شده‌اند بسیار متفاوت هستند، زیرا آنها شکل متفاوتی از پروتئین بتا آمیلوئید را هدف قرار می‌دهند. نتایج تا کنون بسیار هیجان‌انگیز بوده و گواهی بر تخصص علمی تیم است. اگر این رویکرد جدید موفقیت آمیز باشد، می‌تواند زندگی بیماران را متحول کند.»

بیش از ۴۴ میلیون نفر در سراسر جهان به آلزایمر مبتلا هستند و بر اساس گزارش انجمن جهانی آلزایمر انتظار می‌رود این تعداد هر دو دهه دو برابر شود.

منیع :  یورونیوز فارسی

اول دنت

پست های اخیر

دلایل سفید شدن لثه

سلامت لثه در سلامت کلی بهداشت دهان و دندان ما نقش اساسی دارد. اما گاهی… مشاهده

1 هفته قبل

معرفی بهترین قلم سفید کننده دندان

سفید کردن دندان در صنعت زیبایی و سلامت امروزی به یک کلمه رایج تبدیل شده… مشاهده

1 هفته قبل

بهترین دندانپزشک اطفال در شهرک غرب تهران

یافتن بهترین دندانپزشک اطفال برای کودک خود در شهرک غرب تهران، تصمیم مهمی است که… مشاهده

2 هفته قبل

7 علت افتادن روکش دندان + درمان موقت در خانه

علت افتادن روکش دندان من چیست؟ روکش های دندان راه حلی رایج برای مشکلات مختلف… مشاهده

2 هفته قبل

درمان سریع گلو درد + 15 درمان خانگی گلو درد

اگر تا به حال ناراحتی ناشی از گلودرد را تجربه کرده اید، می دانید که… مشاهده

2 هفته قبل

خطرناک ترین علائم کبد چرب در زنان و مردان

کبد نقش مهمی در عملکرد بدن انسان دارد. با افزایش شیوه‌های زندگی ناسالم و انتخاب‌های… مشاهده

2 هفته قبل