تاثیر میکروب های دهانی بر سلامت کلی بدن
میکروب های دهانی که در داخل دهان ما زندگی میکنند، که عموماً به عنوان میکروبیوم دهان شناخته میشوند، به طرق مختلفی بر سلامت کلی ما تأثیر میگذارند که هنوز به طور کامل شناخته نشدهاند. برخی از باکتریها باعث التهاب لثه میشوند که منجر به پریودنتیت و سایر بیماریهای سیستمیک مانند بیماریهای قلبی عروقی و دیابت میشود. سایر ارگانیسمهای دهان با انواع خاصی از سرطان مرتبط هستند. دانشمندان در حال کار برای درک چگونگی تعامل این میکروبها با یکدیگر و بدن ما هستند تا نقش فردی خود را در سلامت و بیماری نشان دهند.
در میان گونههای مختلف باکتریایی که در دهان ما زندگی میکنند، گروهی متعلق به پرتوهای کاندید فیلا (CPR) هستند. این حشرات به خصوص مرموز هستند زیرا بسیار کوچک هستند، سبک زندگی همزیستی منحصر به فردی را با باکتریهای میزبان خود اتخاذ میکنند و هنوز اکثر آنها توسط دانشمندان کشت و در آزمایشگاه بررسی نشدهاند.
تنها باکتری در CPR که باید به طور عمیق مورد بررسی قرار گیرد، گروهی به نام TM7 است که برای اولین بار توسط محقق مؤسسه Forsyth دکتر Xuesong He در سال 2014 کشت شد.
محققان از سیستم مدل برای مطالعه تجربی این میکروب های دهانی، آزمایش فرضیهای برای چگونگی سازگاری TM7 برای زندگی در درون انسان و ارائه دادههای تجربی برای تأیید مطالعات ژنومی قبلی استفاده کردند. یافتههای آنها امروز در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) منتشر شد.
دکتر مکلین میگوید: «این برای ما جالب بود، زیرا به نظر میرسد تغییرات ژنومی بسیار کمی در این گروه از باکتریهای کوچک با ژنومهای کوچک در حین انتقال از محیط به پستانداران رخ داده است».