برای پیشگیری از تشکیل لخته و بروز ترومبوز که برای سلامتی بسیار خطرناک است، باید در تغذیه دقت کنید و مواد غذایی مفیدی که کلسترول را کنترل و جریان خون را روان میکنند استفاده کنید.
به گزارش خبرگزاری اول دنت؛ ترومبوز و آمبولی به معنای انسداد عروق خونی است که میتواند منجر به مرگ فرد شود. ترومبوز به معنای لخته شدن خون در قسمتی از وریدها یا سیاهرگها است و آمبولی زمانی رخ میدهد که این لخته از جای خود کنده شده و به حرکت درمیآید و وارد جریان خون میشود.
علل و عوامل بروز ترومبوز و آمبولی
. نشستنهای طولانیمدت
. مصرف داروهای ضدبارداری یا هورمونهای استروژن بخصوص در بین زنان سیگاری
. انجام برخی اعمال جراحی
. حاملگی
. چاقی مفرط
. ابتلا به مشکلات قلبی یا ریوی
. داشتن سابقه خانوادگی لختگی خون
مواد غذایی مناسب برای پیشگیری از ترومبوز و آمبولی
روغن زیتون بکر یک هدیه واقعی از دل طبیعت است که منبع فوقالعاده اسیدهای چرب امگا 9محسوب میشود. نتایج بررسیهای محققان اسپانیایی انجام دادهاند نشان داده است که این روغن گیاهی برای کاهش کلسترول بد خون مؤثر عمل میکند.
مصرف منظم و متعادل آووکادو نه تنها باعث چاقی نمیشود بلکه به اندازه و حتی بیشتر از روغن زیتون برای سلامت رگها مفید است. شما میتوانید هر هفته سه مرتبه نصف آووکادو را به همراه صبحانهتان میل کنید. در این صورت بدنتان ممنون شما خواهد بود.
نتایج پژوهشی که در دانشگاه ایالت واشنگتن در آمریکا انجام شده است نشان میدهد که مصرف روزانه حداقل یک حبه سیر برای بدن و عروق خونی مفید است و سیر خواص ضدباکتریایی فوقالعاده دارد. در واقع سیر سرشار از آلیسین است که یک آنزیم درمانی بوده و برای سلامت قلب و عروق و همچنین دستگاه ایمنی بدن مفید است. این ماده غذایی در عین حال خاصیت ضدانعقادی خون دارد. بنابراین بهتر است از مصرف سیر غافل نشوید.
آرتیشو
مصرف آرتیشوی پخته شده با مقداری کمی سرکه، روغن زیتون و لیموترش یک انتخاب فوقالعاده برای سلامت عروق خونی و در امان ماندن از ترومبوز و آمبولی است. در واقع نتایج پژوهشی که در دانشگاه پاویای ایتالیا انجام شده است نشان میدهد که آرتیشو یکی از بهترین سبزیجات برای پیشگیری از بروز ترومبوز و آمبولی است.
نتایج پژوهشی که در دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز انجام شده است نشان میدهد که کرفس یک ماده غذایی سرشار از آنتیاکسیدانها، ویتامینها و ترکیبات مغذی است که باعث کنترل فشارخون میشوند. اگر به طور منظم کرفس را به صورت معمولی یا آب کرفس میل کنید رگهایتان نرم، انعطافپذیر و باز به همراه کمترین میزان پلاکهای آترواسکلروتیک باقی میمانند.
در میان مواد غذایی طبیعی، زغال اخته بدون شک جایگاه بسیار مهمی در بهبود جریان خون به خود اختصاص داده است. نتایج پژوهشی که Southern Medical University چین انجام شده است نشان میدهد که این میوه باعث روان شدن جریان خون میشود چون خاصیت ضدانعقادی دارد. بنابراین توصیه میشود که از مصرف زغال اخته غافل نشوید. میتوانید این میوه را به صورت آبمیوه، میوه خشک و بهصورت یخزده- در فصلی که موجود نیست- میل کنید.
به نظر میآید کسی را پیدا نکنید که هویج دوست نداشته باشد. این نارنجیپوش شیرین، خوشمزه و پرخاصیت تقریباً با اکثر سبزیجات جور هست و بهراحتی میتوان آن را مصرف کرد. باید بدانید که هویج به پیشگیری از بروز ترومبوز و آمبولی کمک زیادی میکند.