اوردنچر چیست ؟ اوردنچر چه تفاوتی با دندان مصنوعی دارد ؟ قیمت اوردنچر در سال 1402 چقدر است ؟ اینها سوالاتی است که با شنیدن اسم اوردنچر به ذهن شما میرسد که در این مقاله توضیحات کاملی در این خصوص می دهیم.
اوردنچر یک روشی جدید است که در آن در واقع دندان مصنوعی را بر روی یک پایه ثابت می کنند. اوردنچر ها نسبت به دندان های مصنوعی مزایای بسیاری دارند از جمله اینکه دچار لغزش نمی شوند و فرد برای خوردن غذاهای سفت قدرت جویدن بیشتری خواهد داشت. قیمت های اوردنچر بر اساس تعداد دندان و پایه های ایمپلنت بکار رفته در آن متفاوت است.
در گذشته افرادی که عمده دندان های خود را از دست می دادند، فقط از طریق استفاده از دست دندان درمان می شدند و دندان های خود را جایگزین میکردند که این روش مشکلات بسیاری از جمله لق خوردن و عدم کارایی مناسب در هنگام جویدن داشت.
اما بعد از این روش جدیدی که جایگزین دست دندان های گذشته شده است محبوبیت بسیاری پیدا کرده است. این روش جدید اوردنچر دندان نام دارد.
اوردنچر (Overdenture), نوعی دست کامل دندان می باشد که در دهان بیمار بر روی پایه ایمپلنت قرار می گیرد.
این پایه ها هم می توانند دندان های بیمار باشند و هم این پایه ها می توانند پایه ایمپلنت هایی باشند که توسط متخصص ایمپلنت دندان در فک بیمار قرار داده شده اند.
قیمت اوردنچر دندان در سال 1402 بسیار مقرون بصرفه است و امروزه روش اوردنچر بسیار مورد تایید پزشکان متخصص و مورد استقبال بیماران قرار گرفته است. در ادامه این مطلب توضیحات بیشتری در خصوص اینکه اوردنچر چیست ؟ تفاوت اوردنچر و ایمپلنت ؟ قیمت اوردنچر ؟ و سوالات دیگر پاسخ می دهیم.
آنچه در این مقاله میخوانید
اوردنچر چیست؟
این روش معمولا برای افرادی مورد استفاده قرار می گیرد که تقریبا تمام و یا تعداد زیادی از دندان های خود را از دست داده اند. در این روش زیبایی، راحتی و بازسازی شکل، تکلم و سلامت بیمار باز گردانده می شود.
اوردنچر در دندانپزشکی روشا نوعی پروتز دندان به شکل متحرک است که در دهان بر روی پایه هایی قرار می گیرد. در گذشته به افرادی که دندان های خود را به طور کامل از دست داده بودند دندان مصنوعی پیشنهاد می شد که معایبی چون لغزیدن دندان هنگام غذا خوردن و عدم توانایی در جویدن غذاهای سفت را همراه داشت. در استفاده از روش هایی همچون اوردنچر دیگر از معایب دندان های مصنوعی خبری نیست. اوردنچر می تواند قدرت بیشتری به فرد برای جویدن غذاهای سفت بدهد و زیبایی سابق را به دندان ها باز می گرداند و همچنین بسیار طبیعی به نظر می رسد.
در این روش زیبایی، راحتی و بازسازی شکل، تکلم و سلامت بیمار باز گردانده می شود. انواع مختلفی از اوردنچر وجود دارد که هر کدام مزایای خاص خود را دارد. این نوع از ایمپلنت ها هرگز دچار پوسیدگی نمی شوند. این روش درد کمی دارد و معمولا دوره نقاهت آن تا 4 هفته طول خواهد کشید تا ایمپلنت ها کاملا در داخل لثه قرار بگیرند. البته کمی درد در این دوره طبیعی است.
جشنواره تخفیف ویژه روشادنت
انواع اوردنچر
انواع اوردنچرها چیست؟ چند مدل اوردنچر داریم؟ اوردنچر ثابت چیست؟ اوردنچر ایمپلنت چیست؟ تفاوت اوردنچر با ایمپلنت؟
همانطور که قبلا گفتیم اوردنچر دندان نوعی دست دندان ثابت (اوردنچر ثابت) و ایمپلنت می باشد.
اوردنچر ثابت یا اوردنچر ایمپلنت مناسب افرادی است که دندان های زیادی را از دست داده اند و نیازمند تعداد بالای دندان جایگزین می باشند.
• اوردنچر بر پایه ایمپلنت
• اوردنچر بر پایه ایمپلنت و لثه
• اوردنچر بر پایه لثه
اوردنچر بر پایه ایمپلنت، پروتز دندان کاملا بر روی ایمپلنت ها قرار می گیرند. در این روش ایمپلنت ها به وسیله یا از طریق تاج های تلسکوپی و یا از طریق ضمائمی به پروتز متصل می شوند. تعداد ایمپلنت بستگی به فشاری که به آن وارد می شود دارد و توسط متخصص تعیین می شود. حداقل تعداد ایمپلنت مورد استفاده در فک پایینی 2 عدد و در فک بالایی 4 عدد می باشد. البته در بیشتر مواقع به طور متوسط 4 تا 6 عدد ایمپلنت برای فک بالا و 3 تا 4 عدد نیز برای فک پایین برای جایگذاری دندان های از دست رفته در نظر می گیرند که قاعدتا هر چه تعداد ایمپلنت ها بیشتر باشد نتایج حاصل نیز موفقیت آمیز تر است. سپس اتچمنت هایی به شکل میله و یا توپی و یا مگنتی روی ایمپلنت ها برای جای گیری پروتز ها قرار داده می شود و در نهایت یک دست دندان کامل را می توان به روی آن قرار داد.
در روش اوردنچر بر پایه ایمپلنت و لثه، معمولا دو ایمپلنت در جای دندان نیش و یا آسیا قرار داده می شود و سپس یک میله این دو ایمپلنت را به یکدیگر وصل می کند و در نهایت محل قرار گیری پروتز به روی آن آماده می شود. یه این روش اوردنچر میله ای نیز می گویند.
در روش اوردنچر بر پایه لثه ها، ایمپلنت ها مستقیما بر روی لثه های بالا و پایین کاشته می شود. این نوع از اوردنچر شبیه ترین نوع به دندان مصنوعی سنتی است و حداقل استانداردهایی را برای افرادی که گل دندان خود را از دست داده اند را فراهم می کند.
جنس ایمپلنت ها از تیتانیوم بوده که با جراحی و بی حسی موضعی درون فک جاگذاری می شوند و روی آن ها قطعاتی قرار خواهد گرفت که با پروتر دندان حالت چفت و بست دارد. این حالت چفت و بست به پروتز دندان استحکام کافی برای ثابت ماندن و جویدن با قدرت بیشتر غذا را خواهد داد. یکی از واجبات این روش، جوش خوردن پایه ی استفاده شده از جنس تیتانیوم با فک فرد است و خوشبختانه امروزه به راحتی می توان استخوان سازی را در آن محل تحریک نمود و زمان جوش خوردن را تسریع کرد. معمولا زمان جوش خوردن تیتانیوم در فک برای فک بالا حداقل پنج ما و برای فک پایین حداقل سه ماه لازم است و اگر درمان سینوس لیفت نیز انجام شود لازم است که به این زمان یک ماه دیگر نیز اضافه شود.
یکی از مزایای اوردنچر بر پایه ایمپلنت نسبت به پروتز ثابت با ایمپلنت این است که در روش پروتز ثابت برای هر یک از دندان ها یک پروتز در فک قرار می گیرد اما در روش اوردنچر بر پایه ایمپلنت، به طور متوسط 6 تا 8 پروتز در هر یک از فک ها قرار داده می شود و این خود باعث صرفه جویی در هزینه ها برای مراجعه کننده خواهد بود.
مزایای استفاده از اوردنچر
• این روش از تحلیل استخوان های فک جلوگیری می کند.
• ساختار استخوان توسط ایمپلنت تقویت خواهد شد.
• در این روش توانایی جویدن بیمار تا حد زیادی و بالای 90 درصد بازخواهد گشت.
• این روش بر بهداشت دهان و دندان بیمار تاثیر می گذارد.
• با استفاده از روش اوردنچر حس عمقی و احساس ناراحتی در بیمار بسیار کاهش پیدا خواهد کرد.
• روشی مقرون به صرفه است.
• آسیب به لثه ها کاهش پیدا می کند.
• در این روش در قسمت هایی از فک که استخوان به اندازه کافی ندارد، می توان به عنوان طرح در نظر نگرفت و در نتیجه به پیوند استخوان نیز نیاز نخواهد بود ؛ زیرا در بعضی از مواقع منطقه ایده آل برای استقرار ایمپلنت وجود ندارد و لازم است از استخوان سایر نقاط فک استفاده شود.
• عدم عفونت و خونریزی در ایمپلنت ها
• حرکات افقی پروتز در روش اوردنچر از بین خواهد رفت
• امکان خارج کردن پروتز در شب و در نتیجه استخوان و فک و لثه ها کمتر در معرض فشار قرار می گیرند.
• در این روش کمتر غذا در زیر لثه و پروتز تجمع پیدا می کند
در افرادی که به دلیل تصادف یا حوادثی که موجب آسیب به فک و دندانشان شده و یا به دلیل افزایش سن و پوسیدگی، تعداد زیادی از دندان های خود را از دست داده اند و دچار مشکل در غذا خوردن، صحبت کردن و حتی نقص زیبایی شده اند، اوردنچر میتواند راه حل مناسبی باشد. در کنار همه این ها مشکلات تکلمی و افت اعتماد بنفس به دلیل نقص در زیبایی افراد از نظر روانی فشارهای زیادی را به فرد وارد می کند. در این افراد پیشنهاد می شود که از اوردنچر استفاده کنند که جایگزین قابل قبول برای دندان های طبیعی می باشد.
مزایای استفاده از اوردنچر نسبت به دندان مصنوعی
• در اوردنچر نسبت به دندان مصنوعی استخوان کمتر تحلیل خواهد رفت.
• در دندان های مصنوعی اغلب بیماران مشکل لغزیدن پروتز را دارد و در این روش با استفاده از پایه ها، پروتز ها ثابت نگه داشته می شود.
• جویدن غذاهای سفت با استفاده از این تکنیک بسیار راحت تر از دندان مصنوعی می باشد و همچنین تجمع غذا در زیر پروتز کمتر می شود.
• میزان موفقیت این روش امروزه بالای 97 درصد است. البته کاشت ایمپلنت ها باید زمانی انجام شود که رشد استخوان ها در فک کامل شده باشد.
معایب اوردنچر چیست؟
• این روش نسب به دندان مصنوعی به دلیل کاشت ایمپلنت ها هزینه بیشتری دارد اما با توجه به مزیت های بیشتر این روش بسیار مقرون به صرفه تر است.
• این روش نیاز به جراحی دارد.
• طول درمان آن نیز بیشتر است.
مراقبت های بعد از اوردنچر
ایمپلنت ها و پروتز دندان دقیقا مثل یک دندان طبیعی هستند و مراقبت های یک دندان طبیعی را لازم دارند. روزانه نیاز به مسواک و نخ دندان دارند. معاینه های منظم دندانپزشک برای پروتز و ایمپلنت های بکار رفته در لثه به طور مرتب حتی در دراز مدت نیز لازم است.
تفاوت اوردنچر با دندان مصنوعی

آنچه که باعث تمایز اوردنچر از دندان های مصنوعی معمولی می شود وجود پایه هایی برای قرار گرفتن پروتز است. به طور کلی اوردنچر به پروتزهایی گفته می شود که به شکل یه دست دندان کامل بر روی فک فرد قرار می گیرد. در دندان های مصنوعی سنتی هیچ گونه پایه ای برای قرار گرفتن پروتز ها در فک قرار نمی گیرد اما در اوردنچر ابتدا با استفاده از ایمپلنت و یا دندان طبیعی فرد پایه هایی به شکل چفت و بست برای پروتز تعبیه شده و سپس پروتز به روی آن قرار خواهد گرفت و البته همین امر باعث ثابت ماندن و عدم لغزش پروتز ها خواهد شد. اوردنچر بر پایه ایمپلنت معمولا برای افرادی استفاده می شود که تراکم استخوانی در فک و همچنین فضای مورد نیاز برای جایگذاری در آن ها قابل قبول باشد. در مواردی که تراکم استخوان و فضای فک مراجعه کننده مناسب برای این تکنیک نباشد باید از روش All on 4 استفاده نمود. که البته تشخیص این مورد امر بسیار تخصصی می باشد. در کلینیک تخصصی روشا متخصصین حاذق ما با مشاوره صحیح، بهترین و مناسب ترین گزینه را برای شما تشخیص و انجام خواهند داد.
قیمت اوردنچر دندان چقدر است ؟
قیمت اوردنچر بر پایه ایمپلنت در تهران به طور میانگین 12.000.000 الی 20.000.000 تومان برای هر فک می باشد که این هزینه وابسته به کیفیت روکش و تعداد پایه متفاوت می باشد.
قیمت اوردنچر بر پایه ایمپلنت و هزینه اوردنچر دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد. البته قیمت ایمپلنت در اوردنچر نسبت به قیمت ساخت دندان مصنوعی بالاتر است اما قطعا مراجعه کنندگان از آن رضایت بیشتری دارند. هزینه انجام اوردنچر به عواملی چون تعداد ایمپلنت های بکار رفته و اینکه می خواهید از یک دست دندان کامل استفاده کنید یا خیر بستگی دارد.
اوردنچر دندان به نسبت دندان مصنوعی یا دست دندان های سنتی بسیار کاربردی تر است و مشکلاتی همانند لغزندگی و یا سست بودن دندان مصنوعی را ندارند.
منبع : کلینیک تخصصی روشا